Koçak’ın direnişi 31. günde: Leyla’nın yaktığı ateşin kıvılcımlarıyız

Tecride karşı Cenevre’de açlık grevi direnişinde olan Koçak, Kürt halkının ve direnişte olan arkadaşlarının Newroz’unu kutlayarak, “Zülküf yoldaşın bize bıraktığı mirasın takipçisi olacağız ve onun ideallerini gerçek kılacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerine destek vermek amacıyla 20 Şubat’ta Cenevre’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Mehmet Ali Koçak’ın direnişi 31. gününde devam ediyor.

Eylemini, haftanın belli günlerinde Cenevre BM önünde kurulan çadırda, belli günlerinde de Cenevre Kürt Toplum Merkezi’nde devam ettiren Mehmet Ali Koçak’ı gün içerisinde İsviçre İşçi Partisi Cenevre Seksiyonu Başkanı Eniline Alexander ziyarette bulundu. Koçak’tan direnişe ve açlık grevcilerinin taleplerinin neler olduğuna yönelik bilgiler alan Alexander, açlık grevcileri ile dayanışma içerisinde olduğunu dile getirdi. Konuyu yakından takip edeceğini söyleyen Alexander, direnişçilerin taleplerini gerecek yerlere ileteceğini ifade etti.

Öte yandan, açlık grevi direneşi 31 güne giren Koçak, ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

‘MAZLUM’UN BİZE BIRAKTIĞI MEŞALEYİ LEYLA GÜVEN TAŞIYOR’

Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevi direnişlerinde olan arkadaşlarının ve Kürt halkının Newroz’unu kutlayan Koçak, “Kawa’nın, Mazlum Doğan’ın yaktığı Newroz ateşinin ve direnişin mirasçıları bugün Leyla Güven ve Zülküf Gezen yoldaştır. Bugün, Mazlum’un bizlere bıraktığı meşaleyi Leyla Güven ve Zülküf arkadaş taşıyor. Bizler de, Leyla Güven’in Mazlum Doğan’dan alıp taşıdığı ateşin kıvılcımları olduk. Direnişimizle bu ateşi daha da gürleştireceğiz” şeklinde konuştu.

‘ZÜLKÜF YOLDAŞIN MİRASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Zülküf Gezen’in eyleminin anlamlı ve iyi anlaşılması gereken bir eylem olduğunu söyleyen Koçak, şöyle devam etti: “Zülküf arkadaşı buradan saygı ve minnetle anıyorum. Ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Zülküf arkadaş bütün Kürdistan halkının şehididir. Bizler, onun bize bıraktığı mirasın takipçisi olacağız ve onun ideallerini gerçek kılacağız.”

‘NEWROZ BİZLERE BÜYÜK MORAL OLDU’

4 parça Kürdistan’danki Newroz kutlamalarının kendilerine büyük bir güç ve moral verdiğini vurgulayan Koçak, “Amed’de, Serhat’ta ortaya konulan direniş ruhu halkımızın hiçbir zaman zalime karşı boyun eğmediğinin göstergesidir. Bizler inanıyoruz ki; halkımızdan aldığımız bu güçle ve daha da görkemli direnişlerle tecridi kıracağız” diye ekledi.

‘BAŞARI BİZİM VE HALKIMIZIN OLACAK’

Açlık grevinin bir ayı geride bıraktığını hatırlatan Koçak şöyle konuştu: “Biz halkımıza söz verdik. Bizler halkımızdan, önderliğimizden aldığımız güç ve cesaretle tecride karşı direniyoruz. Buradan bir kez yine verdiğim sözü tekrarlıyoruz, tecridi kırmayıncaya kadar eylemimizi devam ettireceğiz. Bizler inanıyoruz faşizmi yıkacağız, tecridi kıracağız. Başarı bizim ve halkımızın olacak!”