KCDK-E ve TJK-E: Kardeş aile kampanyasına katılalım

KCDK-E ve TJK-E, başlatılan kardeş aile kampanyasına katılma ve başkalarını da katma çağrısında bulundu.

Yazılı ve ortak bir açıklama yapan KCDK-E ile TJK-E, koronavirüs pandemisinin insan hayatını tehdit etmeye ve can almaya devam ettiğine dikkat çekti.

Tüm dünyada 1 milyon 300 binden fazla kişinin koronavirüs salgınına yakalandığı ve şimdiye kadar on binlerce insanın hayatını kaybettiği de dile gelen açıklamada şunlar belirtildi:

“Koronavirüs sadece can kaybına neden olmamaktadır. Dünyayı pençesine almış bu salgın en çok da yoksulları, emekçileri ve kadınların yaşamlarını etkilemektedir.

Bir taraftan Türk devletinin soykırımcı baskılarıyla karşı karşıya kalan halkımız, aynı zamanda ekonomik sıkıntılarla da karşı karşıyadır. Devletin sahte yardım vaatleri içi boş yalan olmayı geçmemektedir. Bırakalım halkın ihtiyaçlarını karşılamayı, bu süreci kendi çıkarları için fırsata çevirmeye çalışmakta, sömürü politikalarını katlayarak uygulamaktadır. AKP-MHP faşist rejimi halkımızı en temel insani ihtiyaçlardan mahrum bırakmaktadır. Bu rejimin halkın sağlığına dönük herhangi bir politikası olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

İsçiler, emekçiler, köylüler, yoksullar, kadınlar, yaşlı ve çocuklar gelecekleri bilinmeyen günler içinde derin bir krizle karşı karşıyadır. Salgına karşı çok geç müdahale eden ve Türk devleti halkı bir bilinmezlikle karşı karşıya bırakmıştır.

Halkımızın içinden geçtiği bu zor süreçte dayanışma göstererek yardım eli uzatmak için acilen harekete geçmek zorundayız. Başta Mahmur, Şengal ve Şehba olmak üzere tüm Kürdistan (Bakur, Başur, Rojava, Rojhilat) için kardeş aile kampanyasını başlatarak büyük bir dayanışma ağı kuruyoruz.

TJK-E ve KCDK-E olarak ‘Kardeş Aile Kampanyası’ başlatmış bulunuyoruz. Bu kampanya, bileşenlerimizin yanı sıra Kürt ulusal birlik çalışmalarında yer alan siyasi yapılarla, demokratik güç birliğinde yer alan dostlarımızın ortak kararıdır. Kampanya 3 aylık süre ile her ay 100 Euro katkı şeklinde yürütülecektir. Herkesin gücü oranında katılım yapacağı gibi, isteyenler birden fazla aileyi kardeş aile olarak sahiplenebilir.

Halkımızı kimseye muhtaç bırakmamak için en geniş kesimlere ulaşarak, tüm ülke ve yerel eş başkanlarımızla, komün ve meclislerimizde yer alan tüm üyelerimizle kampanyayı büyütmeye çağırıyoruz.

Herkesi aktif olarak seferber olmaya, katkı sunmaya, başkalarının da katılmasını sağlamamız gerekiyor. Kürdistan ile dayanışmak için ‘Kardeş Aile’ kampanyasına tüm yurtsever, demokrat ve insanım diyen herkesi katılmaya çağırıyoruz.”

TKJ-E ve KCDK-E’nin organize ettiği “Kardeş Aile” kampanyası Heyva Sor a Kurdistan üzerinden yapılacağı da açıklamada kaydedildi.