KCDK-E: Umut Acar'ın cenaze törenine güçlü katılalım

KCDK-E, Öcalan üzerindeki tecridi ve diktatör Erdoğan’ın Almanya ziyaretini protesto etmek için bedenini ateşe veren Umut Acar'ın cenaze törenine katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretini protesto etmek amacıyla bedenini ateşe veren Umut Acar'ın cenazesi bugün saat 13.00'de kitlesel bir törenle Kürdistan'a uğurlanacak. Umut Acar'ın cenaze törenine ilişkin yazılı açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, törene katılım çağrısında bulundu.

Uluslararası kurumların Kürt halkının çağrılarına kulak vermemesine değinilen KCDK-E açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Rêber Apo üzerinde tecridin son bulması için duyarlılık talepleri 20 yıldır Avrupa sokaklarında Kürt halkı tarafından dillendirilmektedir. Umut Acar şahsında gerçekleşen bu eylem biçimi tercih edilmeyen bir eylem olmasına rağmen, Kürt halkının sessizliğe karşı isyanı olmuştur."

CENAZE SAAT 13.00'DA KÜRDİSTAN'A UĞURLANACAK

Avrupa yaşayan Kürdistanlılar olarak Umut Acar’ın şehadetine karşı görev ve sorumluluklarına dört elle sarılarak mücadeleye devam etmeleri gerektiğine dikkat çekilen KCDK-E açıklamasında, "KCDK-E olarak şehit Umut Acar için Nurnberg’de (Sportgaststätte TSV Altenfurt Apostolose Lukas, Wohlauer strasße 16, 90475 Nürnberg) gerçekleştirilecek cenaze töreninin ardından kutsal ülke topraklarına uğurlamaya başta München, Nürnberg, Ulm, Bodensee, Pforzheim, Heilbron, Stuttgart, Gissen, Franfurt, Darmstad, Mainz, Manheim olmak üzere diğer yerlerdeki tüm yurtseverleri ve dostları törene katılarak sahiplenme çağırıyoruz" denildi.