KCDK-E TJK-E: 19-20 Ocak eylemlerine güçlü katılalım

TJK-E ve KCDK-E, 19 ve 20 Ocak’ta Avrupa genelinde “tecridi kırmak için başkaldırıyoruz” sloganı ile düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısı yaptı.

Ortak bir açıklama yayınlayan TJK-E ve KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talepleri ile düzenlenen açlık grevlerinde artık kritik aşamaya gelindiğine dikkat çekerek, 19 ve 20 Ocak’ta düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

“Faşist Türk devleti ve onunla işbirliği içinde olan yerel ve uluslararası güçler Başkan Apo'yu katı, mutlak ve sınırsız bir biçimde tecrit ederek hem Kürt halkına karşı, hem Ortadoğu ve hem de dünya halklarının eşitlik, demokrasi ve özgürlük mücadelelerini tasfiye etmeyi ve kendi hegemonyalarının ömrünü uzatmayı hedefledikleri artık ayyuka çıkmış bir durumdur.

Amaç Başkan Apo'nun tasfiye edilmesi ve faşist bir diktatörlüğün Ortadoğu'ya hakim kılınmasıdır. Bu tasfiye konseptine öncülük eden güç Türk devleti ve Erdoğan'dır. Ancak Türk devleti ve Erdoğan'ı besleyen de uluslararası hegemonik güçleridir. Bazen ABD, bazen Rusya, bazen de yerel devletler biçiminde varlık gösteren bu güçler aynı zamanda 1999 yılında uluslararası komployu gerçekleştiren güçleridir.

Ancak başta Kürt halkı olmak üzere demokrasi ve özgürlükte yana olanlar olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Direnerek, karşı koyarak, isyan ederek, başkaldırarak Başkan Apo'ya karşı yeniden hayata geçirilmek istenen ikinci bir komploya izin vermeyeceğiz. Başkan Apo'nun önderlik ettiği Özgürlük Hareketi başta olmak üzere hepimiz ve herkes büyük direnerek büyük kazanacağız ve ikinci bir uluslararası komploya asla izin vermeyecek, gerekirse bedenimizi barikat yaparak tasfiye konseptine ‘dur’ diyeceğiz.

Bugün açlık grevinin 72. gününde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in öncülüğünde gelişen fedai direnişi bunun en somut örneğidir. Leyla Güven'in fedai eylemi ve hemen ardından Hewlêr'de Nasır Yağız, Galler'de İmam Şiş, Kanada'da Yusuf İba, Strasbourg'ta 14 devrimci ve yurtseverin başlattığı fedai direnişi tüm dost ve düşmanlarımız şunu çok iyi bilsinler ki Başkan Apo'yu asla teslim alamayacağınız gibi 50 milyonu aşan Kürt halkını da ondan asla koparamayacaksınız. Sadece Kürt halkı değil milyonlarca demokrat, özgürlükte yana olan Ortadoğu halkları ve dünyanın diğer sahalarında yaşayan enternasyonalistler de Başkan Apo'nun yanında yer alarak büyük direndiklerini de iliyoruz.

Bir seferlik 15 dakikalık görüşle tecrit kırılmadığını ve bunu da asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz ki halkımızı, dostlarımızı, kadın ve gençlerimizi ve Başkan Apo'yu teslim alamayacağınız gibi şu an yürütülen fedai eylemlerimizi de durduramayacaksınız.

Değil direnişimizi sahte yol ve yöntemlerle durdurmak her gün biraz daha büyüyerek sizleri, en çok güvendiğiniz şehirleri, kasabaları, faşist Erdoğan'ın katliam konseptini hazırladığı sarayınızı da saracak ve en nihayetinde Başkan Apo'nun üzerindeki tecridi kaldıracağız. Bu temelde Avrupa'da 14 arkadaşımızın başlatmış olduğu açlık grevi eylemi 33. güne girerken sesimizi eylemlerimizle daha gür bir biçimde haykırmak artık bir namus borcu haline gelmiştir. Hiç kimse hiçbir gerekçeyle Avrupa'da yapılacak eylemlere katılmama gibi bir yaklaşım içerisine giremez. Çünkü gün artık direnme, fedaice eylemlere katılma, Leyla Güven'in hayatını kurtarma ve Başkan Apo'nun üzerindeki tecridi kırma günüdür.

Bundan sonra esas görevimiz Avrupa'daki kurum ve kuruluşları harekete geçirme, parlamentoları devreye sokma ve bu temelde tecridi kırma olmalıdır. İşte bu temelde 19 Ocak 2019 tarihinde Avrupa'da Tevgera Ciwanên Şoreşger tüm saha ve eyaletlerde ‘tecridi kırmak için başkaldırıyoruz’ sloganı altında yapılacak merkezi yürüyüş ve mitinglere mutlak anlamda katılıp, milyonlar olup faşizmin Başkan Apo'ya uyguladığı tecridi kırma çağrısında bulunuyoruz. Zafer kesin anlamda Leyla Güven'in öncülüğünde fedai direnişi sürdüren yoldaşlarımız ve fedakar halkımızla birlikte kahramanca direnenlerin olacaktır.”