KCDK-E: Paris yürüyüşüne katılalım

KCDK-E, "3 Kürt kadın devrimcinin katledilişinin 5. yılında Paris yürüyüşüne katılalım" çağrısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yıl dönümü yaklaşan Paris Katliamı'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'TÜRK DEVLETİNİN ÇARESİZLİĞİ...'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez'in (Ronahi) katledilişinin üzerinden tam 5 yıl geçti. 3 Kürt kadın devrimci, bilinçli ve profesyonel olarak sömürgeci Türk devletin eylemiyle katledildiler. Katliam Türk devletinin Kürde nefretinin somut ifadesidir. Bu katliamın emrini bilfiil Erdoğan vermiş ve uygulatmıştır. PKK’nin önemli kurucu kadrolarının tasfiyesi hedeflenmiştir.

3 Kürt kadın devrimci Sakine, Fidan ve Leyla’ya yapılan saldırı TC’nin Kürt özgürlük hareketi ve kadın özgürlük mücadelesi karşısındaki sıkışmışlığı ve çaresizliğidir. Oysa bu katliam kadın özgürlük mücadelesini daha da güçlendirerek uluslararasılaştırmıştır. 3 Kürt kadın devrimci Kürt halkının özgürlük mücadelesinde sembolleşen moral değerleri haline gelmiştir.

FRANSA HÜKÛMETİNE TEPKİ

Katliamın ortakları bugüne kadar gerçekleri örtbas etmiş, aydınlatılmasını engellemiş ve tetikçinin esrarengiz bir şekilde ölmesine ortam sağlamışlardır. Fransa'nın hukuk sisteminin en iyi işleyen ülkeler arasında gösterildiği ve istihbaratı en güçlü ülkelerden sayılması bu katliam karşısındaki sessizlikleriyle çelişmektedir. Katliamın aydınlatılması için Fransa hükûmeti hiçbir somut elle tutulur adım atmamış, tersine olayın kapanması için tutumuyla destek olmuştur.

3 Kürt kadın devrimcinin katliamı 5. yılına girerken, başta AKP hükûmeti olmak üzere sorumlu tüm odakları hesap vermeye çağırıyoruz. Adaletin bir an önce işlemesini ve sorumlularının insanlık huzurunda yargılanmasını talep ediyoruz. Ne tarih ne de insanlık bu cinayetin üstünün kapanmasına müsaade etmeyecektir.

Sakine, Leyla ve Fidan’ların özgürlük özlemleri ve gerçeklerin ortaya çıkarılıp yargılanıncaya kadar kararlıca mücadelemize devam edeceğiz.

'6 OCAK'TA PARİS'A AKACAĞIZ'

Kadın özgürlük mücadelesinin sembolleri 3 Kürt kadın devrimci için 'Haksızlığa karşı adalet için orada olacağım!' şiarıyla 6 Ocak 2018’de Paris sokaklarına akacağız.

Onlar bu halkın barış, demokrasi ve Kadın özgürlük mücadelesi için şehit oldular. Onların takipçileri yüz binler olarak büyüyor ve seferber oluyor.

KCDK-E olarak bu yıl 6 Ocak'ta Paris’te yapılacak 3 Kürt kadın devrimciyi anma ve adalet talep etme yürüyüşüne tüm Kürdistanlıları, devrimci, demokrat, kadın özgürlüğünde yana olan her onurlu insanı seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz."