KCDK-E: Erdoğan DAİŞ yenilince saldırıya başlıyor!

KCDK-E, Erdoğan'ın DAİŞ çeteleri yenilirken yine işgal planına başladığına dikkat çekerken, uluslararası kurumlar ve halklara harekete geçme çağrısında bulundu.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırı tehditlerine karşı bugün yazılı açıklama yaptı.

'DİRENİŞİ GÖRÜNCE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİ...'

"Varlığını Kürdistan halkının soykırımı üzerinden sürdürmek isteyen diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist iktidarı Rojava’yı işgale hazırlanıyor" denilen açıklamada, şunlar belirtildi: "Kürt Halk Önderi Reber Apo üzerindeki tecridi kırmak için Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi 36. gününe girerken, tüm dünyada açlık grevleri yayılarak devam ediyor ve büyük bir kamuoyu oluşturuyor. Yine 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi diktatör Erdoğan kendi çıkarları için Kürt düşmanı politikalarla gündemi değiştirmek ve faşist histerileri geliştirmek için işgal, savaş politikalarını ve katliamları yaymaktadır."

'ÇETELER YENİLİNCE SALDIRIYA GEÇİYOR'

"Bölgedeki barbar çetelerin yenilgisinden sonra direkt savaşa giren işgalci Türk ordusu, tank, top ve uçaklarıyla Rojava’yı hedef almış durumdadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Rojava’da yaşayan farklı kimlik ve inançlardaki herkesi açık olarak hedefleyen bu işgal bir soykırım ve tam bir katliam saldırısı hazırlığıdır. Yine aynı zamanda Rojava’da inşa edilen kadın özgürlükçü ve eşitlikçi ortak yaşam projesi olan eşitliğe ve demokrasiye saldırıdır. Diktatör Erdoğan bu saldırıyla aynı zamanda QSD’nin yenilgiye uğrattığı ve yok olmak üzere olan maşalarına, DAİŞ ve insanlık düşmanı diğer çete gruplarına alan açmaktadır. Barbar çeteleri yeniden insanlığın başına tekrardan bela edecektir.

Türk devleti Rojava’yı hedefleyen bu işgal hazırlığı başta ABD olmak üzere koalisyon güçlerin onayı ve müsaadesi olmadan gerçekleştiremez. Demokratik Suriye Güçleri, YPG, YPJ ve Rojava haklarının ortak savunmasıyla DAİŞ çetelerinin yenilgisi ve geriletilmesinin herkesin taktiri ve umudu olduğunu söyleyen uluslararası güçler ve kurumların sessizliği diktatör Erdoğan’a güç ve onay vermek anlamına gelmektedir."

ÇAĞRILAR

KCDK-E, şu çağrıları da yaptı:

"Tüm uluslararası kurumlara, güçlere ve koalisyon güçlerine çağrımız; Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve katliamlarına karşı harekete geçmeleridir. 

Gün tüm Kürdistan halklarının ve dünya ilerici insanlığının Kobanê ve Efrîn`de olduğu gibi direnişi ve mücadeleyi büyütme günüdür.

Tüm halkımızı, devrimci, demokrat ve insanlıktan yana olan herkesi bu faşist işgal girişimine karşı Rojava’yı sahiplenmeye çağırıyoruz."