KCDK-E'den Uğur Şakar için çağrı-YENİLENDİ

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), Almanya’da Şubat ayında tecride karşı bedenini ateşe verdikten sonra bugün hayatını kaybeden Uğur Şakar’a ilişkin bir çağrı yaptı.

KCDK-E Başkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, “20 Şubat 12019 tarihinde Almanya'nın Krefeld kentinde ‘Tecridi kıralım faşizmi yıkalım, Kürdistanı özgürleştirelim’ hamlesinin ilk fedai duruşuyla gerçekleştirdiği eylemle bedenini ateşe vermiş olan Uğur Şakar bugün şehit düştü” dedi.

KCDK-E, Kürtleri ve dostlarını saat 18.00'de hastane önünde toplanmaya çağırdı. 

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Hayatını büyük bir cesaretle Kürdistan özgürlük mücadelesine adayan, Önder Apo'nun üzerindeki tecridin kırılması için büyük direniş gösteren ve şahadete ulaşan yoldaşımıza sahiplenme bizim esas görevimiz olacaktır.

Halkımız ve dostlarımız Newroz'u büyük bir coşkuyla kutlayarak "Tecridi kıralım faşizmi yıkalım, Kürdistanı özgürleştirelim" hamlesinin mutlaka başarıyla, zaferle sonuçlanacağını bir kez daha göstermiştir. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in önderliğinde başlayan "Tecridi kıralım faşizmi yıkalım, Kürdistanı özgürleştirelim" hamlesi, bugün artık toplumsallaşarak, halklaşarak devam eden ve dünyanın dört bir yanına yayılan bir direniş gerçekliğine dönüşmüştür.

14 Temmuz'un ardılları bugün zindanları direniş cephesine çevirmiş, Strasbourg'da 14'lerin ısrarlı duruşu, Hewlêr'de Nasır Yağız'ın büyük sabrı, Kanada ve Galler'de bedenlerini eriterek direnişi besleyen eylemcilerin duruşuyla Önder Apo'yu mutlak anlamda özgür yaşar konuma getirecekleri kesindir.

Zülküf Gezen'in fedai eylemi ile başlayan şahadetler halkasına bugün Uğur Şakar yoldaşımız da eklenmiştir. Bu şahadetler de göstermiştir ki bu hamle artık zaferle sonuçlanacak bir hamle konumuna gelmiştir. Bunun dışında başka yol yoktur.

Şahadetlere ulaşan yoldaşlarımız karşısında yapacağımız tek bir şey var: Onlara güçlü sahiplenmek, onların tabutlarını yüz binlerle omuzlarımızda taşımak, onların bıraktığı mirasa daha güçlü direnişlerle yanıt olmaktır.

Uğur Şakar yoldaşımızın yazdığı mektubu, aynı zamanda direnişimizin manifestosunu oluşturmaktadır.

O halde direnişimizin manifestosunu çizen yoldaşımızı görkemli bir biçimde omuzlarımıza taşımalıyız. Muhteşem bir cenaze töreniyle, görkemli bir katılımla ve sloganlarla sonsuzluğa uğramalıyız.

Avrupa'da tüm zamanların en görkemli töreni Mazlum'un direnişle yoğrulmuş kutsal Newrozu ile birleştirerek ona karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeliyiz.

Bu temelde Avrupa'da yaşayan tüm Kürtleri ve dostlarımızı yapılacak cenaze törenine katılarak, yoldaşımızı yüz binlerin omuzlarında göğe doğru güneşin sofrasına uğrama çağrısında bulunuyoruz..."

TAZİYELER KABUL EDİLECEK

Öte yandan alınan bilgilere göre, Şakar'ın ailesi bu Cuma günü saat 15.00'ten itibaren Neuss Alevi Derneği'nde taziyeleri kabul edecek.