KCDK-E: Öcalan için alanlara çıkmaya çağırıyoruz

KCDK-E, "Rêber Apo üzerindeki tecrit ve yaşam koşulları için halkımızı alanlara çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, İmralı Adası'nda çıkan yangına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'HALKIMIZDA DERİN ENDİŞE HAKİM'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Reber Apo’nun esir tutulduğu yüksek güvenlikli İmralı tecrit adasında ormanlık alanda yangın çıktığı ve bu yangının henüz söndürülemediği bilgileri halkımızı derin bir endişeye sokmuştur.
Bu sabah erken saatlerde ortaya çıktığı söylenen ve hiçbir bilginin doğruluğu teyit edilemeyen İmralı Ada’sındaki son durum tam olarak endişe vericidir. En son 7 Ağustos 2019 günü avukatlarıyla görüşebilen Reber Apo’nun durumu hakkında tam bir bilinmemezlik hakimdir.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmek için harekete geçtiği ileri sürülen haberle ilgili hiçbir detay verilmemektedir.
Üstelik, itfaiye ekiplerinin denizdeki fırtına nedeniyle adaya gidemedikleri ifade edilmektedir.
Şu an Önder Apo ile birlikte Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım da İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunmaktadır.
Avukatlar adaya gidebilmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Fakat faşist Türk devletinin İmralı’da görüşmeye izin verip vermeyeceği net değildir.

ULUSLARARASI KURUMLARA VE HALKA ÇAĞRI

Reber Apo’nun yaşamı hakkında ciddi endişeler duyuyor, başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere uluslararası kurumları harekete geçmeye çağırıyoruz.
KCDK-E olarak Avrupa’da yaşayan halkımızı, devrimci, demokrat, aydın dost herkesi an itibariyle etkin şekilde tepki göstermeye, uluslararası kurumları uyarmaya ve sokağa çıkmaya çağırıyoruz.
Direnişimizle Başkan Apo’nun etrafında çember olalım, özgürlüğü için alanlara inelim."