Kadın ve Gençlik hareketi üyeleri CPT ile görüştü

Strasbourg’da eylem yapan gençler ve kadınlardan oluşan 4 kişilik bir heyet CPT Komitesi Sekreterliği ile görüştü. CPT yetkilileri, Türk yetkililer ile devamlı diyalog içerisinde olduklarını ve herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için başlatılan eylemler sürüyor. Fransa’nın Strasbourg kentinde de Ciwawên Azad, Jinên Ciwanên Azad ve Kürt Kadın Hareketi’nin başlattığı eylem devam ediyor. Eylem kapsamında gençler ve kadınlardan oluşan 4 kişilik bir heyet CPT Komitesi Sekreterliği ile görüştü. CPT yetkilileri, Türk yetkililer ile devamlı diyalog içerisinde olduklarını ve herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Gençler ve kadınlardan oluşan heyet saat 15.00’da CPT Komitesi Sekreterliği ile bir araya geldi. Görüşmede Kürt heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkında sosyal medyalarda çıkan haberlerin Kürt halkını ve dostlarını endişelendirdiğini dile getirdi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamanın Kürt halkını tatmin etmediği, net bir haber alınmamasından kaynaklı ise büyük bir öfkenin olduğu belirtildi.

CPT komitesi sekreterliği ise görüşmede şunları söyledi: “Türkiye ile en son görüşmemizi Mayıs 2017’de gerçekleştirdik. Yetkililer ile devamlı diyalog içerisindeyiz. Ama size, kurallardan dolayı, daha fazla bilgi veremeyiz. İsteklerinizi derhal komiteye bildireceğiz.”

Görüşmede Zin Kadın Derneği sözcüsü ise Öcalan’dan net bir haber alana kadar eylemde olacaklarını, olan bitenden ise kendilerinin sorumlu olmadığını vurguladı. Net bir bilgi alana kadar da Kürt halkı ve dostlarının eylemde olacağını kaydetti.

Ciwanên Azad üyesi ise Öcalan’ın sağlığının Kürt halkı için çok hassas bir konu olduğunu belirtti.

"En kısa zamanda net bir açıklama istiyoruz. Gençlerimiz gün geçtikçe öfkeleniyorlar. Olabileceklerden biz sorumlu değiliz” diyen sözcü, olumsuz bir haberden de sadece AKP hükümeti değil, Avrupa devletlerinin ve CPT’nin de sorumlu olacağını sözlerine ekledi.