HDK-A Fransa: Paris yürüyüşüne katılalım

HDK-A Fransa, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan HDK-A Fransa şunları belirtti: “5 yıl önce Türkiye istihbarat servisinin AKP hükümetinin emriyle organize ettiği artık açıkça belli olan ve üç devrimci kadın arkadaşımızın kalleşçe katledilmeleriyle şekil bulan muhalifleri ortadan kaldırma planı halen devam etmesine rağmen, katiller Fransa hükümeti tarafından henüz kamuoyuna açık bir şekilde teşhir edilip yargılanmamış ve adalet yerini bulmamıştır.

Aynı şekilde Almanya’da geçtiğimiz yakın dönemde gün yüzüne çıkan, muhalif ve Kürt siyasilerine yönelik suikast hazırlıklarının, KCK’nin elindeki MİT elemanlarınca da açıkça teşhir ettiği plan, belge ve deliller, Avrupa’da muhaliflere karşı Avrupa ülkelerinde konuşlandırılan “lejyonerler” ekibi olduğu konusunda artık şüpheye yer bırakmamaktadır.

Katliamın 5. yıldönümünde, bugün saat 11’de arkadaşlarımızın kanlarının döküldüğü yer olan Gare du Nord önünde yapılacak olan adalet çağrısına halklarımız, yurtsever, devrimci, demokrat ve vicdan sahibi herkesin dostları ve ailesiyle katımını bekliyoruz.

Biz sustukça daha çok arkadaşımızın hedef alınacağını ve muhalefetin daha çok susturulacağı bilinciyle, ülkedeki insanlarımızın bizden cesaret aldığını da hatırlatarak, 6 Ocak Cumartesi günü ‘Biz de orada olacağız’.”