Hannover'de konferans: Alman devleti tehlikeli yolda

Almanya'da düzenlenen konferansta, Kürtlere karşı Türk-Alman devletlerinin iş birliğine dikkat çekildi.

Almanya’nın Hannover kentinde basın konferansı düzenlendi. Konferansa NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Köçer, Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Hannover Yönetimi Üyesi Ayfer Amara ve Arno-Jermaine Laffin, eski Adalet Bakanı Heidrun Merk ve Avukat Dündar Kelloğlu katıldı. Konferansta Alman ve Kürt medya mensupları bulundu. 

DKTM-Hannover Yönetimi'ndeki Arno-Jermaine Laffin, Alman hükûmetinin Kürtleri kriminalize etme uygulamalarını kınadı.

Ayfer Amara ise Alman polisinin DKTM baskınına değindi.

Avukat Dündar Kelloğlu Alman mahkemelerinin başkalarının siyasetine alet olmaması gerektiğini belirterek, yasakların kaldırılmasını istedi. 

'TÜRK DEVLETİNE ALET OLUYOR'

Eski Adalet Bakanı Heidrun Merk ise "PKK'nin niye yasaklandığını artık kimse sormuyor, hatırlamıyor ve bilmiyor" diyerek, PKK yasağına karşı olduğuna dikkat çekti. 

Almanya’da PKK yasağının tüm Kürtler için tehdit niteliğinde olduğunu söyleyen Merk, "Alman devleti Türk devletine alet oluyor ve tehlikeli yoldadır" uyarısında bulundu.

Merk, "Brüksel’de 'PKK terör örgütü değildir' kararı aldılar ve bunu ben de destekliyorum" dedi.

NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Köçer ise Almanya'da Kürt örgütlülüğünün artmasıyla, Türk devletinin Kürtlere karşı Alman devletiyle de iş birliği yapmaya başladığını söyledi.

Eylemlerine dönük Alman polisinin saldırılarına değinen Köçer, İçişleri Bakanlığı'nın rolünü anlattı. 

Köçer, "Stuttgart'taki çadır eylemine saldıran provokatör Erdoğan tarafından aranıp tebrik ediliyor. Türkler DİTİB camilerinde beyinleri yıkanıyor" diyerek, Osmanlı Ocakları'nın rolüne de vurgu yaptı.

Basın konferansı soru-cevap bölümüyle devam etti.