Hamburg’daki Karakoçan ve Sarıcanlılar seçim etkinliğinde buluştu

Almanya’nın Hamburg kentinde, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için Karakoçan ilçesi ve Sarıcan beldesi ile dayanışma etkinliği düzenlendi.

Hamburg’da yaşayan Karakoçanlılar ve Sarıcanlıların katıldığı etkinlikte açlık grevi direnişçileri selamlandı.

Dayanışma etkinliği bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Tertip komitesi adına Karakoçan belediyesi eski başkanı Burhan Kocaman yaptığı konuşmada, Kürt halkının faşizme ve Erdoğan diktatörlüğüne karşı direnmekten başka bir seçeneği olmadığını söyledi.

HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım da yaptığı konuşmada, “Bugün burada misafir değil ev sahibiyiz. Ülkemiz başlı başına bir cennet gibidir. Mazlumların, Hayrilerin doğup büyüdüğü Karakoçan’da tüm bu güzellikleri bağrında büyüten bir yerdir. Halk olarak çok acılı bir süreçten geçsek de umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. Faşizme ve zulme asla boyun eğmeyeceğiz. Mart’ta yapılacak seçim sıradan bir seçim değildir. Halk olarak bizim için referandum niteliğindedir. Gasp edilen irademizin tekrardan geri alınmasıdır” diye konuştu.

CIK adına konuşan Melle Eşref de Hz. Muhammed tarafından hayata geçirilen Medine sözleşmesinin ruhunun bugün HDP projelerinde yaşam bulduğunu belirterek, inanan her müminin taguti sisteme karşı HDP’den yana oy kullanması gerektiğini söyledi.

Gecede ayrıyeten Karakoçan eşbaşkan adayları Sever Uzun, Mahmut Ercan ve Sarıcan beldesinin eşbaşkan adayları Canan Tağtekin ve Bekir Polat’ın mesajları da okundu.

KAY-DER temsilcisi de Türkiye metropollerinde ve diasporada yaşayan Karakoçanlılara seslenerek seçimin selameti ve başarısı için HDP adayları etrafında kilitlenmeleri çağrısı yaptı.

Gecede Ozan Kawa, Zozan Zudem, Zınar Sozdar, Ali Geçimli, Ozan Bênav, Ozan Amed ve Hunermend Hekimo sahne aldı.