Halim Dener anıldı: 28 yıl geçse de hesabı sorulacak

Alman polisinin 1994’te ERNK afişi asarken katlettiği 16 yaşındaki Kürt genci Halim Dener'i katledildiği yerde anan eylemciler, "28 yıl geçse de Almanya bu cinayetin hesabını verecek" dedi.

1994 yılında Hannover'de afiş astığı sırada arkasından sıkılan kurşunlarla katledilen 16 yaşındaki Kürt genci Halim Dener, şehadetinin 28’nci yılında onlarca kişi tarafından Hannover Steintor (katledildiği yer) anıldı.

IL Hannover, Ronahi Kadın Meclisi, FemMigra, Rote Hilfe, Women Defend Rojava Hannover,
Migra Bündnis, YXK Hannover, TCS Hannover ve Halim Dener Kampanya grubunun katılımıyla düzenlenen anmada, "Bundan 27 yıl önce Kürt genci Halim Dener, ERNK amblemli bir afiş astığı için Alman polisi tarafından vurularak katledildi. Bu, Almanya tarihinde kara bir lekedir. Bu bir hukuk ve demokrasi ayıbıdır. Söz konusu Kürtler olunca böyle oluyor. Alman devleti bu zihniyetini 40 yıldır sürdürüyor. Halim Dener  şahsında katledilen, Kürtler ve terörize edilen Kürt Özgürlük Hareketi’dir. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. 28 yıl geçse de Almanya bu cinayetin hesabını verecek” denildi. 

Etkinlik boyunca Almanca, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce bildiriler dağıtıldı.

Katledildiği yerde karanfil bırakan eylemciler, mum yakarak şehidi andı. Sık sık "Bijî berxwedana Zapê”, “Şehîd namirin” sloganları atıldı.