Güven’den Strasbourg’daki grevcilere mesaj: Mutlaka kazanacağız!

Açlık grevindeki HDP’li tutsak vekil Leyla Güven, Strasbourg’da yürütülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevine bir mesaj gönderdi. Güven, “Tecridi direnecek kıracağız ve mutlaka kazanacağız” dedi.

47 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven, Strasbourg’da kendisiyle dayanışma içinde olan grevcilere yazılı bir mesaj gönderdi. Güven’in mesajı, Strasbourg’daki açlık grevinin sekizinci gününde okundu.

Güven, açlık grevi eylemcilerini “Amed zindanından direniş ruhu ile” selamlarken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi direnecek kıracaklarını vurguladı.

Güven’in mesajı şöyle:

"Kürdistan’dan binlerce km. uzakta olup da yıllardır özgürlükleri, kimlikleri için mücadele eden değerli yoldaşlar sizleri saygı, sevgi ve özlemle selamlıyorum. Başlattığınız eylemi çok anlamlı ve değerli buluyor, Amed Zindanından direniş ruhu ile başarılar diliyorum.

Yıllardır kesintisiz direnişte olan bir halkın evlatları olarak yeni bir direniş zemininde beraberiz. Amed’ten yükselttiğimiz çığlığı; Hewler, Rojava, Rojhilat, Maxmur, Avrupa’ dan duyan ve ses veren halkımıza bin selam olsun.

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için başlattığımız açlık grevleri her gecen gün büyüyerek yayılıyor. Bu talebin milyonların talebi olduğu bir kez daha açığa çıkmıştır. Talebimiz meşrudur, ahlakidir, insanidir. Milyonlarin irademdir dediği bir halk önderine karşı geliştirilen bu hukuksuzluğun, ahlaksızlığın normal karşılanmasını bizden beklemek yanlıştır. Sn. Öcalan’a uygulanan tecrit, her turlu saldırı, disiplin cezaları ayni zamanda Kürt halkına da uygulanmaktadır. Yine Sn. Öcalan’ın yasam felsefesine gönül veren tüm bölge halklarına da tecrit uygulanmaktadır. Kurt kadınları olarak da ayni duygu ve düşünceleri hissediyor ve böyle yorumluyoruz.

Değerli Hevaller;

Sizlerle aramızda binlerce km. mesafeler de olsa da, ben sizleri hemen yanı başımda hissediyorum. Heval Sakine, Kemal, Hayri, Mazlum ve daha nice direnişçinin izlerini taşıyan Amed Zindanının duvarlarına sizlerin isimlerinizi fısıldıyorum. Onların bizleri duyduklarına eminim. Bıraktıkları direniş geleneğini daha da büyüteceğimize olan inancım tam. Kendisini küllerinden yeniden yaratan bu halkın, özlem duyduğu özgür yaşam bize çok yakın. Tekrardan anlamlı ve değerli eyleminizi devrimci duygularla selamlıyorum. Tecridi direnerek kıracağız ve mutlaka kazanacağız.”