'Freiburg'da Kurdistan Gençlik Festivali’nde buluşalım'

Avrupa sahasında Kürt gençleri tarafından organize edilen Kültür ve Spor Festivali bu yıl “Kurdistan Gençlik Festivali” adı altında Almanya’nın Freiburg şehrinde gerçekleşecek.

Gençler, “Li Hemberî Qirkirina 100 Salê Bi Çanda Xwe, Xwe Bi Rêxistin Bike!” (100 yıllık soykırıma karşı, kültürünle örgütlen!) sloganı ile 20 Mayıs’ta Almanya’nın Freiburg kentinde bir arada olmayı planlıyor.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Festival Tertip Komitesi, Avrupa’da Kurdistan gençliğine ve halkına karşı yürütülen asimilasyon politikalarına karşı bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek, festivallerine katılmaya davet etti.

'KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA DEVAM EDELİM'

Tertip Komitesinin açıklaması şöyle:

“Bizler aileleri Avrupa’ya göç etmiş veya politik sebeplerden kaynaklı Avrupa’ya gelme durumunda kalmış gençler olarak, Kurdistanlı Gençler olarak bir araya gelmemizin önemini vurgulamak istiyoruz. Dilimizden uzak, farklı bir toprak da yabancı bir kültür ve halk içinde kaybolmamak için bu tür etkinlikler çok önemli ve değerlidir. Çünkü günümüz gençliğe yönelik sürdürülen en derin özel savaş yöntemlerinden biri de kültüründen uzaklaştırmaktır. Bu şekilde ne istediğini bilmeyen, yönlendirilmeye açık bir gençlik daha kolay hedefinden sapabilir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu nedenle de Kurdistan Gençlik Festivali’ni gerçekleştiriyoruz.

Çağrımız Avrupa’nın dört bir yanına savrulmuş Kurdistan Gençliğinedir. 20 Mayıs’ta Almanya’nın Freiburg kentinde buluşalım ve Avrupa’da olmamıza rağmen kültürümüzü yaşatalım!”

FESTİVAL PROGRAMI

Festival programı ise şöyle açıklandı:

SANATÇILAR

-JINMA
-Bermal Çem
-Serhado
-Seyda Perinçek
-İbo Qamişlo
-Ulaş Kelaşin
-Koma Zelal

ETKİNLİKLER

-Folklor
-Spor
-Satranç
-Halat Çekme
-Pingpong (Masa Tenisi)
-Çocuk Parkı."

FESTİVAL EDRESİ

"Adres: Wiesentalstrasse2, 79115 Freiburg
Tarih: 20.05.2023
Saat: 10.00."