Fransız Sol Parti’den açlık grevi eylemlerine destek

Fransa Sol Partisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve dalga dalga yayılan açlık grevlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Sol Parti, Öcalan’ın iki yıldır İmralı’da BM sözleşmeleri ihlal edilerek tam tecride tabi tutulduğunu belirtti. “İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ne yapıyor?” diye soran Sol Parti, “Öcalan Kürt özgürlük hareketinin lideridir. Kürtlerin Nelson Mandelası olarak değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.

Türk devleti ile 2015 yılına kadar yapılan müzakere sürecini hatırlatan Sol Parti, hükümetin tek taraflı olarak bu sürece son vererek, Kürt halkına karşı topyekün savaş başlattığını kaydetti.

“İki yıldır Öcalan’da hiçbir haber alınamıyor” diyen Sol Parti, Öcalan’ın ailesi, avukatları ile Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’daki Kürt örgütlerin süresiz grev çağrısı yaptığını hatırlattı.

Tutsak edilen HDP’li vekil Leyla Güven’in de bir ayı aşkındır açlık grevinde olduğunu belirten Sol Parti, “Bugün itibariyle Türk cezaevlerindeki 10 bin siyasi tutsak da bu çağrıya cevap verdi” dedi.

Açıklamada, “Sol Parti Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve PKK’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması için verilen mücadeleye tam desteğini sunuyor” denildi.

Sol Parti Öcalan’ın serbest bırakılmasının “demokrasi için, Türkiye halkları için, Kürtler için ve Ortadoğu’nun tümü için kaçınılmaz olan gerçek bir siyasi çözümün başlatılmasını sağlayacağını” vurguladı.