Fransa ve Almanya’da ‘Öcalan’a Özgürlük’ eylemleri

Fransa’nın Montpellier, Almanya’nın Hannover, Münih ve Stuttgart kentlerinde “Öcalan’a Özgürlük” çadır eylemleri yapıldı.

MONTPELLİER

Fransa'nın Montpellier kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş düzenlendi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM)’nin çağrısıyla Peyrou Pitot Parkı’nda toplanan Kürdistanlılar, şehir merkezindeki Comedie Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca sık sık “Biji Serok Apo”, “Öcalana Özgürlük”, “Katil Erdoğan” sloganları atan eylemciler, Fransızca hazırlanan bildiriler dağıttı.  

Comedie Meydanı’nda yapılan eylemde konuşan DKTM Montpellier Eş Başkanı Cevat Güneş “Öcalan şahsında tüm Kürt halkı mahkum edilmek isteniyor. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkın özgürlüğüdür. Önder Apo özgür olana kadar mücadelemize kesintisiz olarak devam edeceğiz” dedi.  

Eylemciler, yapılan konuşmaların ardında eylemlerini sonlandırdı.

 

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde "Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a statü" şiarıyla bir miting düzenlendi.

22 Haziran Perşembe günü Ronahi Kadın Meclisi’nin başladığı çadır eylemi dün saat 15:00’de merkez tren garının karşısında "Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a statü" şiarıyla yaptıkları mitingle çadır eylemini bitirdi.  

Eylem başlamadan öne Alman polisi yasaklanan, Kürt bayrak ve flamaları için arama yaptı. Yapılan aramaya tepki gösteren eylemciler, Alman devletinin yasaklar getirerek Kürtleri kriminalize etmek istediğini, ama bu yasakları tanımadıklarını belittiler.

Eylemde konuşan DKTM Hannover Eş Başkanı Ciwan Çewlig “Başkan Abdullah Öcalan yaklaşık 18 yıldır faşist işgalci Türk devletinin ellerindedir. Başkan Apo özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, bu halk her gün sokaklara dökülecek, özgürlük mücadelesine devam edecektir’’ dedi.

 

MÜNİH

Münih’te ise Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde bir haftadır açılan “Öcalan’a özgürlük istiyoruz” çadır eylemi sonlandırıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde tutulduğu tecridi kamuoyuna duyurma ve bilgilendirme amacıyla yapılan eylemde çok sayıda bildiri dağıtıldı ve imza toplandı. Eylemde yapılan konuşmalarda, ‘’Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüdür, bizler özgürleşene kadar eylemlerimiz devam edecektir’’ denildi.

STUTTGART

Stuttgart’da Nav-Dem’in çağrısıyla 2 gün yapılan “Öcalan’a Özgürlük” çadır eylemi de sonlandırıldı.

Rotebühl Platy Meydanı’nda 23 Haziran da başlatılan çadır eylemi 13.00- 18.00 saatleri arası açılan enformasyon standı ile yoğun ilgi gördü. Eylemciler, Öcalan’ın üzerindeki tecridi anlatan çok sayıda bildiri dağıttı ve Almanlara Öcalan’ın içinde bulunduğu koşullar anlatıldı.

Ayrıca, eylemi desteklemek amacıyla Alman bir kadın, Kürt müziği eşliğinde dört saat boyunca çadır etrafında dans etti.

Ara ara Türk faşistlerinin tacizlerine maruz kalan eylemciler, her şeye rağmen eylemlerini sürdürdüler.