'Faşizm ancak cesaretle yenilir'

Mart ayında yapılacak yerel seçim çalışmaları için Hamburg'da bir araya gelen Karakoçanlılar, seçime ilişkin görüş ve önerilerde bulundu.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da Mart ayında yapılacak yerel seçimler için Avrupa'da çalışmalara start verildi. Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan Karakoçanlılar, Avrupa Karakoçanlılar İnisiyatifi öncülüğünde bir araya geldi.

Seçim çalışmalarına ilişkin görüş ve önerilerin alındığı toplantıda konuşan Civan Karakoçan, Kürt halkına saldırılarına arttığı bu süreçte faşizm ve baskının ancak cesaretle yenileceğini belirtti. Seçimlerin gasp edilen iradenin geri alınması açısından çok önemli olduğunun altını çizen Civan Karakoçan, Avrupa'da yaşayan her Kürdistanlının örgütlenerek sürece daha güçlü dahil olması gerektiğini vurguladı.

ASLA UMUTSUZLUĞA KAPILMAYACAĞIZ

Avrupa'da elde edilecek bir başarının yansımasının tüm Kürdistan'da karşılığını bulacağını dile getiren Karakoçan eski belediye başkanı Burhan Kocaman şunları belirtti: "Karakoçan Mazlum Doğanların, Mehmet Hayri Durmuşların direniş geleneğinin diyarıdır. AKP faşist sistemi tüm topluma dayatarak korkular üzerinden varlığını devam ettirmek istiyor. Zor bir süreçten geçsek de asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Böylesi zorlu süreçlerde devrimler filizleniyor. Yurtdışında ve Karakoçan'da yaşayan insanlarımızın elinden geleni yapması gerekiyor. Seçimlerde siyasetten çok insanların vicdanına seslenmemiz gerekiyor. Herkese ulaşarak seçim çalışmalarımız güçlü bir şekilde yürütmeliyiz."

HDP Elazığ eski il başkanı Selahaddin Bilinç de, seçimde kadınlara büyük bir rol düştüğünü söyledi. Avrupa'daki seçim çalışmalarının Kürdistan'a moral kaynağı olduğunu söyleyen Bilinç, "Karakoçan halkı her zaman zulme karşı dik durmasını bilmiştir. Kadınların ve gençlerin özgün çalışmaları seçimleri belirleyecektir" diye konuştu.