Eski parlamenter Brandt’ın davasında savcı cezada ısrar etti

Kürtlerin siyasi sembollerinin bulunduğu bir fotoğrafı paylaştığı için eski Alman parlamenter Michel Brandt’a yönelik açılan davanın temyiz duruşmasında karar çıkmazken, savcı Brandt’a verilen cezada ısrar etti.

Michel Brandt, 2017-2021 yılları arasında Federal Meclis üyeliği yaptığı sırada sanal medyada paylaştığı bir fotoğrafta PKK yasağıyla bağlantılı olarak “yasaklı semboller” görüldüğü gerekçesiyle yaklaşık iki yıldır Alman yargısının kıskacı altında.

Brandt hakkında geçtiğimiz yıl verilen cezanın temyiz duruşması, bugün Karlsruhe’de bulunan Eyalet Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi mahkeme binası önünde Sol Parti’nin organizesiyle bir dayanışma gösterisi düzenlendi.

DURUŞMA ÖNCESİ DAYANIŞMA GÖSTERİSİ

“Kürdistan ile dayanışma kriminalize edilemez” pankart ve dövizlerinin açıldığı gösteride Sol Parti’nin federal parlamenteri Gökay Akbulut ile Sol Parti’nin Baden-Württemberg Eyaleti eş sözcüsü Sahra Mirow birer konuşma yaptı. Kürt halkının siyasi sembollerine yönelik yıllardır devam eden yasak ve kriminalizasyon siyasetine son verilmesi talep edildi.

Kısa bir konuşma yapan Brandt da kendisiyle dayanışma içinde olan herkese teşekkür etti.

Gösterinin ardından görülen davada ise mahkeme başkanı hakim, PKK ile KCK bayraklarını tanımadığını ifade etmesine rağmen savcı, Brandt’a ceza verilmesinde ısrar etti. Hakim daha sonra karar için duruşmayı ileriye bir tarihe erteledi.

İLK MAHKEME 14 BİN EURO PARA CEZASI VERDİ

2019 yılında Fransa’nın Strasburg kentinde gerçekleşen bir gösteride çekilen fotoğrafta bulunan bayraklarını gerekçe yapan Karlsruhe savcısı, davayı Michel Brandt’ın 2021 yılında milletvekilliği döneminin bitiminden iki hafta sonra açmıştı. Dava, geçtiğimiz yıl Karlsruhe’deki İdare Mahkemesi’nde karara bağlandı ve Brandt’a 14 bin Euro para cezası verildi.