Erivan’da komploya karşı yürüyüş

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunu kınamak için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Kurdistan Komite ve Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği’nin (YJA) öncülüğünde Erivan’daki Opera binası önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları buradan yürüyüşe geçti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan kitle “Bijî Serok Apo!”, “Bê Serok Jîyan Nabe!”, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Bijî Berxwedana Şengalê” ve “ Faşist Erdoğan, Faşist Türkiye” sloganları eşliğinde Şahumyan Meydan’ına kadar yürüdü.

Meydanda yapılan mitingde konuşan Ermenistan Kürdistan Birliği Eşbaşkanı ve Ermenistan parlamentosu Kürt parlamenteri Kinyas Hasanov, komployu kınadı.

Hasanov, uluslararası insan hakları kurumlarının tecrit karşısındaki sessizliğinin manidar olduğunu belirterek, “Hiç kimse bu kadar ağır baskılara karşı direnemezken ve hiç kimse böylesi bir cezaevinin zor yaşam koşullarına 4 yıl bile dayanamazken Önder Apo 21 yıldır insanüstü bir irade göstererek direnmiş, komplonun amacını boşa çıkarmıştır. Bize de düşen bu direnmeye denk bir şekilde devam eden komployu tümden ortadan kaldırmak ve bunun için de mücadelemizi her alanda yükseltmek olacaktır.” dedi.

Mitingde Kurdistan Komite Eşbaşkanı İla Tovmasyan, Kurdistan Komite üyesi Jênîka Qadir, Kurdistan Komite üyesi Şêx Tahir Broyan ve Kurdistan Komite üyesi Xelil de birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda komplo kınandı ve Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi. Miting Zîlan Reşoyan’ın söylediği bir şiirle sona erdi.