Erdoğan’a Berlin ve Köln’de ‘hoş gelmedin’ denilecek

Cumhurbaşkanı sıfatıyla 28-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’ya yapacağı ilk resmi ziyarette Erdoğan, gitmeyi planladığı hem Berlin’de hem de Köln’de kitlesel şekilde protesto edilecek.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28- 29 Eylül tarihleri arasında Almanya’ya yapacağı ziyaretin programının netleşmesiyle “Erdogan not welcome” (Erdoğan hoş gelmedin) adıyla düzenlenecek kitlesel protestoların yer ve saatleri de netleşmeye başladı.

Erdoğan’ın bir diktatöre yakışır şekilde etkileyici protestolarla karşılanması için birçok kuruluşun katılımıyla kurulan “Erdogan not welcome” platformu, Berlin’deki merkezi gösterinin 28 Eylül Cuma günü saat 16.00’da başlayacağını duyurdu. Gösteri kent merkezindeki Potsdamer Platz’da başlayacak.

Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyelilerin yanı sıra birçok halktan sivil toplum kuruluşlarının destek vermesi beklenen gösteri, Erdoğan’ın Alman Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue sarayında ağırladığı saatlere denk gelecek.

29 Eylül Cumartesi günü Erdoğan’ın yandaşlarıyla bulaşacağı Köln kentinde de merkezi gösterilerle karşılanacak. Ancak buradaki gösterinin tam olarak Köln’ün neresinde yapılacağı netleşmedi. Erdoğan son olarak 2014 yılında Köln’e gittiğinde 50 bin kişinin katıldığı dev bir protesto gösterisiyle karşılanmıştı.

Tek adam rejimini kuran Erdoğan’ın hak ettiği için protesto gösteriyle karşılanması için kurulan ‘Erdogan not welcome’ platformu, Berlin’de kırmızı halıyla karşılanması yerine Den Haaag’daki Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğine dikkat çekiyor.