Duisburg’da şehit anması

Almanya’nın Duisburg şehrinde düzenlenen bir etkinlikle Paris şehitleri şahsında Kürdistan özgürlük şehitleri anıldı.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan şehit anmasına Duisburg’ta yaşayan Şehit Aileleri Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin çeşitli dönemlerinde ölümsüzleşen şehitlerinin resimleri ile katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından KOMAV adına Heci Cemil konuşma yaptı. Paris katliamı ve kimyasal silah saldırılarında katledilen şehitler şahsında Kürdistan devrim şehitlerini anarak sözlerine başlayan Heci Cemil “Kürdistan Özgürlük Şehitlerine borçluyuz. Şehitlerimize sahip çıkmak Qazi Muhammed’e, Şêx Seid’e, Seyit Rıza’ya, Önder APO’ya ve Kürdistan’a sahip çıkmaktır” dedi. 23 Aralık Paris Katliamında şehit düşen Evin Goyi’nin mücadele yaşamına değinen Heci Cemil “Evin Goyi bütün insanlık için Rojava Kürdistanı’nda IŞID terörüne karşı mücadele etti ancak Fransa Devleti bu katliamın önüne geçmeyerek insanlık suçu işledi” diye belirtti. Kimyasal silah kullanımına varan Kürdün Soykırımı temelinde Faşist AKP-MHP ittifakının savaş suçlarına Avrupa ülkelerinin sessizliğinin, Paris katliamından kopuk ele alınamayacağına değinen Heci Cemil tecriti kırma Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama temelinde direnişi büyütme çağrısında bulundu.

KCDK-E adına Çekdar Botan ise konuşmasına Kürdistan Özgürlük Şehitlerini anarak başladı. Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşmek dördüncü kelebek olmaktır diyen Botan “Bu büyük Fedailiğe layık olmanın ölçüsü Şehide ideolojik yaklaşmak ve mücadelelerini büyütmektir” dedi. 

Faşist AKP-MHP ittifakının soykırım saldırılarının sadece Kürdistan Özgürlük Mücadelesini değil bir bütünen Kürt Toplumunu hedeflediğine değinen Botan Paris katliamı bu gerçekliği bize bir kez daha gösterdi dedi.

Yeni mücadele yılı görev ve misyonlarına değinen Botan “2023 yılında yürüteceğimiz mücadele 50 yılı aşkın gelişen ve halk olarak büyük bedeller verdiğimiz mücadelemizin ulaşacağı düzeyi belirleyecektir” diye belirtti.

Ardından eski Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret söz hakkı aldı. Şehit Sara, Şehit Sêvê ve Şehit Evin şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak konuşmasına başlayan İmret “Bu kadar büyük kahramanlıklar ve büyük bedeller önünde söz söylemek çok kolay değil. Sözümüz pratikte cevap olmaktır. Bu 21.yüzyılda Kürtleri iradesiz, statüsüz bırakmak için hem Türkiye Devleti hem de uluslararası güçler kendi siyasi çıkarlarından dolayı Kürt halkına ve değerlerine, evlatlarına, kazanımlarına karşı topyekûn savaş yürütüyor. Bunun karşısında daha fazla örgütlü ve iyi organize olmamız lazım. Bir önceki arkadaşlarında değindiği gibi 2023 bu muazzam direnişi taçlandırmaktır, zafere götürmektir, ahlak dışı savaşı sonlandırmak, tarihi seçimleri örgütlü bir şekilde siyasi kazanca dönüştürmek, Kürt halkının kazanımlarının, Kadın devriminin kalıcılaşması İmralı tecridini kırmaktan geçiyor . Bu 21.yüzyıl kadın yüzyılı olarak şehitlerimizin mirasını yarına taşımak ve zaferle taçlandırmak şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek bizim sorumluluğumuzdur” dedi.

MLKP adına Rojava’da son olarak Şehit düşen MLKP militanları Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu ve Paris şehitlerinin anarak başlayan konuşmada AKP-MHP faşist ittifakının yolun sonuna geldiğini bu temelde hem Türkiye’deki sol cephelere hem de dört parça Kürdistan’a saldırdığı belirtildi ortak devrimci mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Anmada Siyasetçi Ahmet Yıldırım da bir konuşma yaptı. Konuşmasına Paris Şehitlerini anarak başlayan Yıldırım 2023 yılında yapılacak olan seçimin ve bu temelde Avrupa’da yürütülecek çalışmaların önemine değindi.Etkinlikte  Şehit Ümit Acar’ın babası bir konuşma yaptı.

Anma ‘Şehid Namirin’ , ’Bijî Serok APO’ ve ‘Jin, Jiyan,Azadî’ sloganları ile sona erdi.