Dünyaca tanınmış isimlerden Efrîn için imza kampanyası

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgaline karşı aralarında dünyaca tanınmış aydın, yazar, akademisyen ve insan hakları savunucuları tarafından işgale karşı uluslararası bir kampanya başlatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya ve İran’dan Suriye’nin egemenliğinin Türkiye tarafından delinmemesi ve Efrîn halkının barış içinde yaşamasına müsade edilmesi için harekete geçmeleri istenen imza metninde, Türkiye’nin saldırılarının engellenmesi isteniyor.

TÜRKİYE, EL KAİDE VE DİĞER CİHATÇI GRUPLARCA ÇEVRİLDİ

Efrîn’in büyük oranda Kürt nüfusa sahip olduğu ve Suriye’nin en güvenli bölgelerinden olduğu vurgulanan metinde, son 5 yılda bölgenin nüfusunun ikiye katlanarak 400 bine ulaştığı kaydedildi. Efrîn’in şimdilerde düşmanlarca çevrelendiği belirtilen metinde, bu düşmanların Türkiye tarafından desteklenen cihatçı gruplar, El Kaide ve Türkiye olduğu vurgulandı.

YPG SADECE HALKLARI SAVUNUYOR

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’nin askeri alanda DAİŞ’e karşı mücadelede partnerlerinden YPG’ye saldırı tehditleri savurduğu dile getirilen metinde, YPG’nin çetelerden kurtardığı yerlerde sivil demokratik meclislerin kurulmasının önünü açtığına dikkat çekildi. YPG’nin sadece Kürtler ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu içerisinde yaşayan diğer halkları savunma amacı olduğuna işaret edilen açıklamada, Türkiye’nin büyük bir askeri gücü Efrîn sınırına yığdığı hatırlatıldı.

BİNLERCE SİVİLİN YAŞAMI RİSK ALTINDA

Erdoğan’ın barış içinde yaşayan Efrîn kantonunu yok etmek istediği ve olası bir saldırının binlerce sivil ile buraya sığınan mültecilerin hayatını tehlikeye atacağı ifade edilen metinde, Türkiye’nin böyle bir saldırıyı sadece Rusya, İran ve Suriye’nin izni ile ABD’nin durdurma amacıyla harekete geçmemesi halinde gerçekleştirebileceğinin altı çizildi.

DAİŞ’E KARŞI BİNLERCE EVLADINI YİTİREN KÜRTLERE DESTEK AHLAKİ SORUMLULUKTUR

Türkiye’nin imha ve işgalle tehdit ettiği Kürt halkının yıllardır dünyayı DAİŞ çetelerinden kurtarmak için binlerce evladını ve kızını YPG-YPJ saflarında yitirdiği vurgulanan metinde, “Uluslararası toplum ve ABD’nin şimdi Kürt halkının arkasında durma gibi ahlaki bir sorumluluğu vardır” denildi.

Çağrı metninde hem ABD yetkililerinin hem de Birleşmiş Milletler’in acilen harekete geçerek, Suriye içinden ve sınırdan Türkiye tarafından gerçekleştirilen saldırıları engellemesi ve Efrîn’in istikrarını garanti altına almaları isteniyor.

İmza kampanyasına katılan isimler arasında bilim insanı ve düşünür Noam Chomsky’nin yanı sıra farklı üniversitelerde kürsüleri bulunan Michael Walzer, Kariane Westrheim, Charlotte Bunch, Todd Gitlin, David Graeber, Nadje Al-Ali, David Harvey, Michael Hardt, Marina Sitrin, David L. Phillips ve Ann Snitow imzaladı. Kampanyanın ilk imzacıları arasındaki yazar, sanatçı ve gazetciler ise şunlar: Bill Fletcher, Joey Lawrence, Meredith Tax ve Debbie Bookchin.