Die Linke’den Strasbourg direnişiyle dayanışma mesajı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 96’ıncı gününü de geride bırakırken, farklı kesimlerden dayanışma mesajları da artıyor.

Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’daki direniş eylemi 17 Aralık 2018’de başlamıştı. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine aralarında Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da olduğu 14 kişi katılıyor. Öte yandan kentte devam eden dayanışma amaçlı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi de 4’üncü haftasını geride bıraktı.

DIE LINKE YÖNETİCİLERİNDEN DESTEK MESAJI

Bugün de Avrupa’nın farklı şehirlerinden Kürdistanlıların ziyaretlerini sürdürdüğü açlık grevine her gün dünyanın farklı bir yerinden destek mesajları geliyor. Dün Pakistan Emek Partisi (Barabri) eski Genel Sekreteri Tariq Shahzad’ın mesaj gönderdiği eyleme bugün ise Alman Sol Parti (Die Linke) kadrolarından destek mesajı geldi.

‘TECRİDE KARŞI DÜZENLENEN EYLEMİ DESTEKLİYORUZ’

Almanya’nın Bremen eyaletindeki Weser ve çevresini içeren ilçe örgütünün yayınladığı destek mesajında, açlık grevi eylemcilerinin barış müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılmasını istedikleri vurgulandı. Aynı zamanda parti üyeleri olan Yüksel Koç’un da açlık grevinde olduğu hatırlatılan mesajda, eylemcilerin taleplerinin desteklendiği kaydedildi.

Cezaevlerindeki tutuklu milletvekili ve seçilmişlerin serbest bırakılması istenen mesajda, belediye eşbaşkanları, meclis üyelerinin de olduğu binlerce HDP üyesinin zindanlarda olduğuna dikkat çekildi. Mesajda, başta Sol Parti’li ‘yoldaşları’ Yüksel Koç olmak üzere tüm eylemcilere ve ailelerine dayanıklılık temennisinde bulunuldu.

96’ıncı günündeki direnişi bugün Almanya’nın Saarbrücken ile Fransa’nın Strasbourg şehri ve çevresinden çok sayıda kişi de ziyaret ederek, destek sundu.

DÖNÜŞÜMLÜ AÇLIK GREVİNİN 4’ÜNCÜ GRUBU EYLEMİNİ SONLANDIRDI

Öte yandan Strasbourg’daki direnişle dayanışma amacıyla Avrupa Konseyi (AK) önündeki süresiz-dönüşümlü açlık grevinin 4’üncü haftası geride kaldı. Bu hafta Pazartesi gününden beri açlık grevinde olan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi 1 Alman ve 8 Kürt kadını, 5 günlük eylemlerini sonlandırdı. Dönüşümlü açlık grevini Pazartesi günü yeni bir grubun devralması öngörülüyor.