Dersim İnşa Kongresi, 7 Ocak'ta Paris'e çağırdı

Dersim İnşa Kongresi, katliamlara karşı 7 Ocak'ta Paris'e çağırdı, "Öfkemiz büyük. Hesap sormak için Paris'te buluşalım" dedi.

PKK'nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt gençlik örgütü üyesi Leyla Şaylemez’in Paris’te Kurdistan Enformasyon Bürosunda katledilmesinin üzerinde 10 yıl geçti. Bu katliamın failleri yargılanmadığı gibi 23 Aralık'ta yine Paris’te ikinci bir katliam gerçekleşti. Bu saldırıda da Evîn Goyî (Emine Kara), Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl şehit edildi. Birinci Paris katliamının anma etkinliklerinin hazırlandığı bu süreçte yaşanan katliam Kurdistanlıların ve dostlarının öfkesini arttırdı.  7 Ocak Cumartesi günü Paris’te yapılacak olan yürüyüş ve miting için kurumlardan katılım çağrıları gelmeye devam ediyor.

Almanya’da bulunan Dersim İnşa Kongresi, yazılı açıklama yaparak, Paris'teki katliamlara karşı 7 Ocak’taki yürüyüş ve mitinglere çağırdı.

'ÖFKEMİZ DE ACIMIZ KADAR BÜYÜK'

Açıklamada, birinci Paris katliamı aydınlatılmamasının yeni katliamlara davetiye çıkardığı belirtilerek, "O gün Paris’te canımızdan can alındı. Can yoldaşlarımız Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan katledildi! Öfkemiz de acımız kadar büyüktür. Üç kadın yoldaşımızı, üç canımızı, alçakça haince katlettiler. Bu katliam dünyanın gözü önünde yaşandı. Ancak gerçek failler bilinmesine rağmen bugüne kadar hesap sorulmadı ve adalet sağlanmadı. Gerçeklik, devletler arası çıkar ilişkileri ve kirli pazarlıklara kurban edildi. Aydınlatılamayan her katliam, yeni katliamlara kapı aralar. Yüzleşilemeyen katliam ve soykırımlar yenilerine yol açar. Paris’te yaşanan 2. katliam bunu bir kez daha bize gösterdi. 9 Ocak Paris katliamının onuncu yıl dönümüne günler kala, 23 Aralık 2022’de ikinci Paris katliamı yaşandı. Bu katliamın hedeflerinden biri, gene bir kadın aktivist Evîn Goyî oldu. Sanatçı Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl da bu alçakça saldırıda hayatlarını kaybettiler” denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Paris katliamlarında şehit düşen Sakine Cansız, Evîn Goyî, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan’ı Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ı saygı ve minnetle anıyoruz. Bu yıl 7 Ocak’ta Cumartesi günü Paris’te yapılacak olan merkezi anma programına başta kadınlar olmak üzere bütün canlarımızın katılmasını ve Sara, Rojbin, Ronahi, Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Xale Abdurrahman’ın sesi olmaya çağırıyoruz! Katliamcılara ve onun işbirlikçilerine hesap sormak için Paris’te olacağız."