Denderleeuw’da şehit anması

6 Ocak 2017’de Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucunda Medya Savunma Alanlarında şehit düşen Murat Dep, Rûbar Dîcle ve Halil Şahin anıldı.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Murat Dep, Rûbar Dîcle ve Halil Şahin, Belçika’nın Denderleeuw kentinde anıldı.

Belçika ile Avrupa’nın başka ülkelerinden Kürdistanlıların katılımı ile gerçekleştirilen anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ardından da Murat Dep’in (Ahmet Kılıç) mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Anmada Kılıç’ın amcası Seyda Şêrin’in konuşması ardından dualar okundu. Rûbar Dicle’nin kardeşi Ali Poyraz da “Üç devrimcinin katledilmesini üzüntüyle karşılıyoruz ve hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Anmada bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Fuat Kav ise, Kılıç’ın Avrupa’daki mücadelesine dikkat çekerek, “Özgür bir yaşam uğruna Kürdistan dağlarına yöneldi” dedi.

Şehitlere borçlu olduklarını ve bu borcu ödemek için hep mücadele içinde olacaklarını da Kav sözlerine ekledi.

Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Sultan Oğraş ise tecride karşı başlatılan açlık grevlerine vurgu yaparak, grev içerisinde bulunanları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Murat Kılıç’ın yakını olan ve geçmişte şehit düşen Salih Kılıç'ın mücadelesini anlatan video gösterimi yapıldı.

Belçika Halk Meclisi de bir mesaj ile Strasborg'ta başlatılan açlık grevini sahiplenme çağrısı yaptı.