Den Haag’da yerel seçimler için toplantı

Hollanda’nın Den Haag kentinde 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için Avrupa Karakoçanlılar İnisiyatifi öncülüğünde bir toplantı yapıldı.

HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru, siyasetçi Tuba Hezer, Cizre Belediye eş Başkanı Leyla İmret, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Karakoçan Belediyesi Eş Başkanı Burhan Kocaman katıldı.

Bir konuşma yapan Eyüp Doru, Erdoğan’ın tek bir siyasi olduğunu söyledi. “O anlayış da katliam ve baskı anlayışıdır” diyen Doru, bu yüzden yerel seçimlerin Kürdistan açısından önemine dikkat çekti.

Tuba Hezer ise Türk devletinin Kürdistan şehirlerinde çok kirli bir siyaset politikaları olduğunu belirtti.

“Bizler de dünyanın her yerinde bu kirli siyaseti boşa çıkarmak için mücadele edeceğiz, devlet atadığı kayyumları bu seçimle meşrulaştırmak istiyor. Bununla birlikte sayın Öcalan üzerindeki tecridi ve Sur, Cizre, Nusaybin ve Kürdistan’daki bütün katliam ve yıkımları meşrulaştırmak istiyor” diyen Hezer, bu seçimle bunun önünü keseceklerini belirtti.

Leyla İmret ise Kürdistan’da çok önemli bir eşikten geçildiğini kaydetti. Bu seçimlerde Kürdistan’da yapılan katliamlara ve halk iradesinin gasp edilmesine cevap olma zamanı olduğunu dile getirdi.

Toplantı, HDP Karakoçan ilçe örgütünün gönderdiği mesajın okunması ile sona erdi.