Den Haag’da Köln yürüyüşünün önemi anlatıldı

Den Haag’da KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın katılımıyla gerçekleştirilen halk toplantısında, Kürt halkının geleceğini etkileyecek büyük Köln yürüyüşü için herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiği belirtildi.

Hollanda’nın Den Haag kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde halk toplantısı yapıldı. KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya yoğun bir katılım gösterildi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesi temelinde gelecek hafta bugün (17 Şubat 2024) Köln’de düzenlenecek yürüyüş ve mitingin öneminden bahseden Kartal, Kürt halkının geleceğini etkileyecek bu yürüyüşe katılmayan bir Kurdistanlının kalmaması gerektiğini belirtti.

Eşbaşkan Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıllık esareti boyunca tek kişilik hücrede tutulduğunu, son üç yıldır da haber kendisinden haber alınamadığını hatırlatarak, “Türk devleti 40 yıldır sürdürdüğü savaşta istediği sonucu elde edemedi. Bu durum başta ekonomisi olmak üzere Türkiye’de toplumsal yapıyı altüst etti. Yeni devlet düzeni olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, tek adam yönetimi demek. Bu, bütün devlet yönetimini çöküşe götürdü” dedi.

Abdullah Öcalan ile görüşme sağlanmasının toplum için bir nefes olacağını belirten Kartal, “Kürt halkı ve dostları 17 Şubat’ta Köln’de yüz binler olup buluşacak. Hepimizin bu çalışmaya katılması gerekir. Bu tarihi bir yürüyüştür” diye kaydetti.