Danimarka'da tecride karşı açlık grevi başlatıldı

Danimarka'da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başkent Kopenhag'da dün açlık grevine başladı.

Kopenhagen merkezinde kurdukları çadırda açlık grevini başlatan Kürdistanlılar, eylemleri hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Sivil toplum örgütleri adına Danimarkaca ve İngilizce yapılan açıklamayı Rojava Komitesi'nde Natalie okudu. Açıklamada Kürt Halk Önderine yönelik tecridin Türk devletinin kendi yasalarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğuna ve Türk devletinin suç işlediğine dikkat çekildi. Danimarka hükümeti ve Avrupa Birliği’ne tecride karşı çıkmaları ve CPT'ye de İmralı'ya giderek Öcalan'la görüşmesi çağrısı yapıldı.

Jinên Ciwanen Azad adına yapılan açıklamada da, Kürt gençliğinin Öcalan serbest bırakılana kadar mücadele edeceği vurgulandı.

Açıklama esnasında sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabê” ve “Jin jiyan azadi” sloganları atıldı.

Çadıra Kürt Halk Önderi Öcalan'ın resimlerini asan Kürdistanlılar, çevreden geçenleri Türk devletinin saldırıları ve Öcalan'a yönelik tecrit konusunda yazılı ve sözlü bilgilendiriyor.