CPT ‘konuyla ilgilendiklerini’ söylemekle yetindi

Strasbourg’daki oturma eylemine katılan 63 kurum adına heyetle görüşen CPT yetkilileri Öcalan’ın durumunu takip ettiklerini söylemekle yetinirken, heyet, İmralı’ya ziyaret gerçekleştirilene kadar oturma eyleminin deva edeceğini duyurdu.

Avrupa Konseyi’ne (AK) bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) acilen İmralı’ya giderek Kürt Halk Önderi hakkında bilgi vermesi talebiyle yapılan oturma eylemi esnasında CPT yetkilileriyle de bir görüşme gerçekleştirildi.

CPT binası önündeki oturma eylemi devam ettiği sırasda aralarında HDP Milletvekili Tuğba Hezer ,  Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç ve YNK ile Goran temsilcilerinin olduğu 5 kişilik bir heyet, CPT yetkilileriyle görüştü.

1 saat kadar süren görüşmeye dair bilgi veren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Kürt, Türkiyeli, Asuri ve Süryanilerin de aralarında olduğu 63 kurum adına görüştüklerini söyledi. CPT’nin iki yetkilisinin kendilerini karşıladığını söyleyen Koç, Öcalan’la bir heyetin görüşme yapacağı tarihe kadar eylemde olacaklarını dile getirdiklerini kaydetti.

Kürt halkının infal durumunda olduğunu söylediklerini belirten Koç, CPT’nin mevcut tutumuyla AKP’nin kirli politikalarına yardımcı olduğunu ilettiklerini söyledi. Öcalan’ın uzun süredir ne avukatlarıyla ne de ailesiyle görüşmesine izin verilmediğini söylediklerini kaydeden Koç, CPT’nin kendilerine konuyla ilgilendiklerini söylemekle yetindiklerini dile getirdi.

CPT yöneticileri ise heyete, geçtiğimiz dönemde yaptıkları bir ziyarete dair raporun Türkiye hükümetinin izin vermemesi nedeniyle yayınlanamadığını söylediler.

Birçok Kürt heyetin bu konuyu kendilerine getirdiklerini söyleyen CPT yetkilileri, konunun takipçisi olduklarını savundular. CPT yetkililerinin Öcalan’ı ziyaret için bir heyetin gönderilmesi talebine ise net bir yanıt verilmedi.

‘CPT İMRALI’YA GİTMEDEN EYLEM SON BULMAYACAK’ MESAJI VERİLDİ

Yüksel Koç, görüşmede CPT yetkililerine 63 kurum adına taleplerini bir kez daha ilettiklerini ve Öcalan’ın durumunu yerinde inceleyecek bir heyet gitmeden oturma eyleminin devam edeceğinin altını çizdiklerini sözlerine ekledi.

HDP Milletvekili Tuğba Hezer ise, Öcalan’ın sağlığına ilişkin Türk basınında çıkan haberlere dikkat çektiklerini ve buna dair net bir bilgi alınmadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını söylediklerini belirtti. CPT’nin konuyla ilgilendiklerini dile getirdiğini söyleyen Hezer, bu konuda sonuç alınana kadar eylemlerde olunması gerektiğinin altını çizdi.

Öcalan’ın sağlığına dair Türk basınında çıkan maksatlı ve kirli bilgilere değinen Hezer, direnişin devam edeceğini vurguladı.