Cenevre'deki oturma eyleminde Paris katliamları protesto edildi

Cenevre'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için sürdürülen oturma eyleminde Paris katliamları protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde sürdürülen oturma eyleminde 9 Ocak ve 23 Aralık katliamları protesto edildi.


'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba BM önünde bulunan Place de Nations Meydanı'nda düzenlenen eylemde bu hafta Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen katliamlarda yaşamını yitiren devrimciler anıldı ve katliamlar protesto edildi.

9 Ocak 2013'te katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile 23 Aralık 2022'de katledilen aktivistler Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mîr Perwer şahsında saygı duruşu gerçekleştirildi.

'KÜRT HALKININ TEK ÇARESİ DİRENİŞTİR'

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Mülkiye Aşırbayev, Kürt halkına yönelik katliamların sınır tanımaz bir boyuta ulaştığına vurgu yaparak, "Bizler çok iyi biliyoruz ki 23 Aralık'ta 3 Kürt devrimciyi hedef alan katliam tıpkı 9 Ocak katliamında 3 kadının hedef alınması gibi tesadüfi bir olay değildir" diye konuştu.

 Kürt halkının direnmekten başka çare ve alternatiflerinin olmadığını dile getiren Aşırbayev, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin kabul edilemez bir boyuta ulaştığını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önderliğimiz üzerindeki tecrit politikaları bugün tüm Kürt halkına dayatılmak istenmektedir. Gerillanın direnişi karşısında sekteye uğrayan katliamcı ve işgalci güçler Kürt halkının iradesinin teslim almak adına Paris örneğinde olduğu gibi direnen kadınlar başta olmak üzere Kürt halkını hedef almak istemektedirler. Kürt halkı 100 yıl önceki Kürtler değildir. Önderliğimizin ve Kurdistan'ın özgürlüğünü esas alarak katliamlara karşı alanlarda olmayı ve katliam politikalarını teşhir etmeyi sürdüreceğiz."