TJK-F ve CDK-F Kürtleri 7 Ocak’ta Paris’e çağırdı

TJK-F ve CDK-F, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesinin 10’uncu yıl dönümünde tüm Kürtleri Paris’te gerçekleştirilecek protesto yürüyüşüne çağırdı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), yayınladığı açıklama ile Avrupa’da yaşayan tüm yurtsever Kurdistanlıları, demokrat, devrimci, sosyalist tüm çevreleri Paris’te gerçekleştirilecek olan protesto eylemine çağırdı.

7 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek yürüyüşün Kurdistan Enformasyon Bürosu önünden başlayacağını duyuran TJK-F ve CDK-F, yürüyüş için saat 10’dan itibaren Paris’in Gare du Nord önünde toplanılacağını duyurdu.

Açıklamada 23 Aralık 2022 tarihinde Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen katliama da dikkat çekilerek DAİŞ’e karşı savaşta yaralanıp tedavi amacıyla Paris’te bulunan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî, Kürtçe şarkı söylediği için yargılandığı için ülkesinden çıkmak zorunda kalan sanatçı Mîr Perwer ve derneği her gün ziyaret eden yurtsever Abdurrahman Kızıl’ın şehit düştüğü hatırlatıldı.

Bu terör saldırısının Paris Katliamının 10’uncu yıl dönümünün hemen arifesinde gerçekleştiğinin vurgulandığı açıklamada şunlar belirtildi: “Şehit düşen Evîn Goyî, Kürt kadın hareketinin öncüsü olarak bu saldırının 10. yılında düzenlenecek olan eylem ve etkinlikler için emek veriyordu. Ancak katil ve barbar Türk devletinin yine aynı şehirde gerçekleşen saldırısında şehit düştü.

CDKF olarak ilk günden bu yana her iki saldırının da tek odak tarafından planlandığını ve gerçekleştiğini her defasında ifade ettik. Aynı zamanda birinci Paris katliamının aydınlatılmamasının ikinci Paris katliamına yol açtığını söyledik.

Bugün bir kez daha belirtiyoruz, birinci Paris katliamı ile birlikte Türk devleti Kurdistan’da yürütülen kirli savaşı Avrupa topraklarına taşımıştır. İkinci Paris katliamı ise bu savaşın derinleştirilmesi, ve terör namlularının toplumsal kurumlara ve sürgünde yaşayan halka doğrultulması olarak ifade bulmuştur.

10 yıl süren adalet arayışımıza yanıt bulamamış olmak bir kez daha katledilmemizi getirmiştir. 9 Ocak 2013 katliamı ile ilgili tüm bilgi ve belgeler Fransa mahkemelerindedir. Ancak bugüne kadar devlet sırrı olarak saklanan, kamuoyuna açıklanmayan ve davanın gerçek failleri içermesini engelleyen bir durum söz konusudur. Dava süreci akamete uğratılmış, Kürt halkının çabaları ile dosya yeniden açılmış olmasına rağmen devlet sırrı kararı hala uygulanmakta ve dosya karartılmaya çalışılmaktadır.

Bu çabaların, Paris’te bir kez daha Kürt kanı dökülmesine neden olan bir çaba olduğunu bütün açıklığı ile ifade ediyor ve Fransız makamları sorumlu davranmaya davet ediyoruz. “