Britanya KHM’den Doğuş ve Demirci için çağrı-YENİLENDİ

Britanya Kürt Halk Meclisi Kürt halkı ve dostlarına bir çağrıda bulunarak İşçi partisinin Kürt adayları İbrahim Doğuş ve Feryal Clark Demirci’nin seçim çalışmalarına katılarak destek olunmasını istedi. 

İngiltere'de seçimlere kısa bir süre kalırken Britanya Kürt Halk Meclisi (BKHM) seçimlere dönük bir çağrıda daha bulundu. Halk Meclisi daha önce seçimlere dönük tutumlarını açıkladıklarını ve 12 Aralık Birleşik Krallık genel seçimlerinde Kürt ve Kürt halkının dostu olan milletvekili adaylarını destekleme çağrısında bulunulduğu hatırlatıldı. Seçim tutumları temelinde destekledikleri adayların yaptıkları seçim çalışmalarına katılarak milletvekili seçilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Halk Meclisi, “Seçime kısa bir zaman kaldı, bu zamanı iyi değerlendirip mevcut çalışmaları hızlandırarak daha çok seçmene ulaşıp desteklediğimiz adaylara oy vermelerini sağlayabiliriz” denildi.

ÇALIŞMALARA KATILIN

Kürt halkı ve dostlarının desteklediği adaylar için bu son haftayı çok iyi değerlendirerek adaylar etrafında kenetlenilmesini isteyen Halk Meclisi, özel de ise Enfield North bölgesinde Feryal Demirci ve  West Bromwich bölgesinde İbrahim Doğuş‘un  seçim çalışmalarına herkesin katılarak destek vermeye çağırdı. 

KAYGIMIZ YOKTUR

Demirci ve Doğuş’un geçmişte de, bugün de hem kendi toplumlarına hem de farklı toplumlara faydası olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu arkadaşlarımızın ileride de Britanya’daki farklı toplumlara ve tüm Kürtlere faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu noktada hiçbir kaygımız yoktur. İbrahim Doğuş un ve Feryal Demirci nin Britanya parlamentosuna milletvekili olarak seçilmesini destekliyoruz ve yanında olduğumuzu belirtiyoruz” diye kaydetti.