Bordeaux ve Hannover’de şehit anması

Fransa’nın Bordeaux ile Almanya’nın Hannover kentinde şehitler anıldı.

Fransa’nın Bordeaux kentinde 10 Mart 2016’da Amed’in Sur ilçesindeki öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren Ahmet Gökalp (Rêber Varto) ve 14 – 15 Mayıs 2016’da Oremar’da şehit düşen Atilla Şahin (Siyabend Gımgım) anıldı.

Anmaya Şehit Reber Varto’nun ve Şehit Siyabend Gımgım’ın çok sayıda yakınının yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada daha sonra sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Rojava’dan telefon bağlantısı ile Şehit Reber Varto’nun silah arkadaşları YPG savaşçıları anmaya katıldı ve Sur direnişini anlattı.

Son olarak DTKM Bordeaux eşbaşkanı ve şehit ailesi adına yapılan konuşmada ise “En zor olan şehitler üzerine konuşmalardır, şehitlerin bıraktığı yola ve miraslarına sahip çıkmak gerektiği belirtildi.

Anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları sona erdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Mart ayı şehitleri anıldı.

Hannover Şehitler Komisyonu tarafından düzenlenen anmada yapılan konuşmalarda, “Kürdistan topraklarının her parçasında her karışı şehitlerimizin kanları ile sulanmış bizim de onların kanları ile suladığı topraklara sahip çıkmamız gerek.

Kürt Halk Önderi’nin ideolojisi ile Kürt halkının yeniden kendini tanıması ve Kürdistan toprakları üzerinde uygulanan kirli politikalar sonucu Kürt özgürlük hareketinin canları pahasına direnişi kirli oyunları boşa çıkarmıştır.

Kırk yıllık mücadele de büyük bedeller verdik. Mücadeleyi şimdi dünya da örnek bir direniş mücadelesi haline getiren önderliğin ideolojisinin demokratik barışçıl eşitlikçi bir hareket olduğunu şehitlerimize borçluyuz” denildi.

Anma, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.