Bonn, Frankfurt ve Freiburg’da şehit anması

Almanya’nın Bonn, Frankfurt ve Friburg kentlerinde Ekim ayı şehitleri anıldı.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde Ekim ayı şehitleri anıldı.

Şehit Aile Kurumu Bonn-Meckenheim Halk Meclisi ve PYD Bonn’un ortaklaşa organize ettiği anma, saygı duruşu ile başladı.

PYD Bonn Meclis üyesi Celal Afrin “Şehitlerimiz, Kürt halkının kazanımlarının yaratıcılarıdır, dört parça Kürdistan'da hala özgürlük için bedenleri direnişe yatıran, şehitlerin takipçileri bugün de savaş alanlarında mücadelelerini devam ettiriyorlar. Bizler de ancak bulunduğumuz alanlarda onların çalışmalarını devam ettirerek ve hedeflerini gerçekleştirerek, şehitler ölümsüzdür diyebiliriz” şeklinde konuştu.

HDK-A temsilcisi de yaptığı konuşmada Ekim ayının Kürt halkının en fazla bedel ödediği ay olduğunu söyledi.

Beritan’ın (Gülnaz Karataş) ihanete karşı direnişinin sürekli olduğu belirtilen konuşmadan sonra sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

FRANKFURT

Frankfurt kentinde de Ekim ayı şehitleri ve 19-21 Ekim 2016’da Hakkari'de çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Ahmet Can (Alişer Fırat) anıldı.

Frankfurt Şehit Aile Komitesi ve Amara Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen anma Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı.

Frankfurt, Offenbach, Hanau, Darmistad, Bensaim’de yaşayan yaklaşık 200 Kürdistanlının katıldığı anma, Kürdistan Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Etkinlik açılış konuşmasını yapan Hessen Nav-Dem Eyaleti Eşbaşkanı Vildan Dirik, Ekim ayı şehitlerinin uluslararası komploya karşı en ön mücadele saflarında yerini aldığını söyledi.

Komaw Eş başkanı Şenge Kahraman da “Ekim şehitleri deyince aklımıza Beritan (Gülnaz Karataş) Arin Mirkan, Gurbetelli ve birçok kadın arkadaşımız geliyor” dedi.

Kahraman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine de dikkat çekerek, Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemlerin sürmesi gerektiğini vurguladı.

HPG gerillası Ahmet Can’ın ablası Nezire Özgür de “Başta biz şehit aileleri olarak şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu değerlere ne kadar sahip çıktık. Onların bu değerlerine sahip çıkmak bizlerin görevi ve sorumluğudur” şeklinde konuştu.

Anma Koma Rohat ve Grubunun Ekim ayı şehitleri anısına seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

FREIBURG

Almanya'nın Freiburg kentinde de Ekim ayı şehitleri anıldı. Nuda Kadın Meclisi ve Şehit Aileleri Komisyonunun organize ettiği etkinlikte, Maxmur Şehit Rustem Cudi kampında şehit düşen Tevgera Cîwanen Maxmur'ê (TCM) üyesi Ali Çiçek ve YPG Basın Merkesi üyesi Mehmet Aksoy (Firaz Dağ) şahsında tüm Ekim ayı şehitleri anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmaya çoğunluğu kadın 200’e yakın kişi katıldı.

Açılış konuşmasından sonra Ali Çiçek ve Mehmet Aksoy'un yaşamı ile Ekim şehitleri için hazırlanan üç ayrı sinevizyon izlendi.

Sinevizyon gösterimi sonrası Cîwanên Azad, Nuda Kadın Meclisi, Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Freiburg Selahaddin-i Eyyubi Camisi temsilcileri tarafından birer konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından "Şehîd namirin" sloganları ile anma sona erdi.