BM önünde Öcalan için yürüyüş: Sessiz kalmayın

Kürtler tarafından Cenevre’de gerçekleştirilen bir yürüyüşle Öcalan’ın sağlık ve güvenliği konusunda duyulan endişe dile getirildi. Eylemde yapılan konuşmalarda, Öcalan’la Kürt halkının sabrının sınanmaktan vazgeçilmesi gerektiği vurgulandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğinden endişe duyan Kürdistanlılar, İsviçre’deki eylem ve etkinliklerine devam ediyor. İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya Kürdistanlılar burada gerçekleştirdikleri bir yürüyüşle Öcalan’dan bir an önce haber alınması gerektiğini talep ettiler. Öcalan posteri üzerine yazılı “Kürdistan’a statü Öcalan’a özgürlük” pankartı ve “Öcalan için acil çağrı” dövizleri ile Birleşmiş Milletler (BM) önünde bir araya gelen Kürdistanlılar buradan Cenevre şehir merkezine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan” sloganları atan kitle, Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride sert tepki gösterdi.

Yapılan yürüyüşün ardından şehir merkezinde bir miting gerçekleştiren Kürdistanlılar, burada Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarından endişe duyduklarını dile getirdiler. Mitingde bir konuşma yapan NCDK-Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam, Öcalan’a uygulanan tecritle Kürt halkının sabrının sınandığı ifade ederek, “Önderliğimizle bizi sınayanlar iyi bilsin ki; Kürt halkı için Önderliksiz bir yaşam olamaz. Bunun için buradan herkesi uyarıyoruz, sabrımızı Önderliğimizle sınamaya kalkışmayın” dedi.

Öcalan’ın sağlık durumundan kısa sürede haber almayı talep eden Sağlam, Öcalan için alanlarda olmaya devam edeceklerini ifade etti. BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara Öcalan için harekete geçme çağrısı da yapan Sağlam, “Önderliğimize karşı geliştirilenlere karşı uluslararası hiçbir kuruluş sessiz kalmamalı. Aksi taktirde Önderliğimize karşı geliştirilecek her türlü olaydan herkesi sorumlu tutarız” dedi.

Eylem, yapılan konuşmaların ardından Öcalan’ın özgürlüğü talep etmek amacıyla hep bir ağızdan atılan sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.