Bern ve Aarau’da anma etkinlikleri

İsviçre’nin Bern ve Aarau kentlerinde düzenlenen toplantılarla özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren savaşçılar anıldı ve Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi.

Bern’deki Demokratik toplum Merkezi’nde düzenlenen anma toplantısına yüzlerce kişi katıldı. Toplantıda Eylül ayında hayatını kaybeden gerillalar ve Almanya’da Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Ümit Acar anıldı.

Anma, 14 Eylül’de Şırnak’ta hayatını kaybeden Nupelda Siirt (Güler Özbey) ve Azad Zagros (Azad Satılmış), 15 Eylül’de yine Şırnak’ta hayatını kaybeden Axin Seydo (Menfiyat Elçiçek), 30 Eylül’de Mardin’in Bagok bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden gerilla komutanı Medya Mawa (Emine Kaya) ile Akif Brusk (Mahmut Özdemir) ve Ümit Acar şahsında yapıldı.

Bern Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan açılış konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Gerillaların yakınları anmada konuşmalar yaparak, özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden devrimcilerin anılarına sahip çıkılması ve mücadeleyi yükseltme çağrılarında bulundu. Konuşmaların ardından anma “Biji, Serok, Apo” sloganlarıyla sonlandırıldı.

Aarau kentindeki toplantı da Demokratik Toplum Merkezi’nde düzenlendi. Rojbin Kadın Meclisi’nin düzenlediği toplantıda “Ekim ayı şehitleri” anıldı. Toplantıda özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler bıraktığı mirasa dikkat çekildi. Rojbin Kadın Meclisi ve Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan konuşmalarda, “şehitlerin vasiyetine bağlı kalarak, mücadeleyi daha da ileriye taşıma” sözü verildi.