Bern ve Aarau'da 15 Ağustos kutlandı

15 Ağustos Atılımı’nın 36. yıl dönümü İsviçre’nin Bern ve Aarau kentlerinde kutlandı.

15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü İsviçre’nin kentlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

BERN

CDK Bern, CDK Biel ile CDK Fribourg meclisleri çatısı altında İns kasabasına bağlı piknik alanında düzenlenen etkinlikle 15 Ağustos Atılımı Kürdistanlılar tarafından kutlandı.

Kutlama alanına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve 15 Ağustos Atılımı'nın öncüsü komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) posterlerinin yanı sıra PKK, YPG, YPJ bayrakları asıldı. Bölge meclis eşbaşkanlarının açılış konuşması sonrası Kürt siyasetçi Metin Mintaş bir konuşma yaptı.

15 Ağutos Atılımı’nın Kürt halkının vermiş olduğu özgürlük mücadelesindeki önemine değinen Mintaş bugün 4 parça Kürdistan’da Türk devleti tarafından uygulamaya sokulan inkar ve imha politikalarına karşı Kürt Ulusal Birliğinin sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Kutlama 16 Ağustos'ta Zürih kentinde bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan Sakine Cansız Festivali’ne katılım çağrısı ve müzik ile çekilen halaylarla sonlandırıldı.

AARAU

Aarau Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik 15 Ağustos Atılımı özelinde özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Schafisheim’da düzenlenen kutlamaya Kürdistanlıların yanı sıra İsviçre Sosyalist Parti (SP) ile Yeşiller Partisi'nden birer heyet de katılım gösterdi.

CDK Eşbaşkanı yaptığı konuşmada 15 Ağustos Atılımı’nın önemine vurgu yaptı.

İsviçreli parlamenterler de birer konuşma yaparak Türk devlet faşizmine karşı Kürt halkının haklı mücadelesini desteklediklerini ve Kürt halkının beraber olduklarını belirtti.

Konuşmalardan sonra kültür komisyonun düzenlemiş olduğu bir dizi etkinliğin yanı sıra stranlar eşliğinde çekilen halaylarla kutlama sonlandırıldı.