Bern'de seçim bürosu açıldı

Seçim bürosunun açılışında konuşan Yurdusev Özsökmenler, “Bu faşist iktidar rejimden kurtulalım istiyorsak mutlaka ama mutlaka sandığa gitmeli ve faşizme karşı Yeşil Sol Parti'den yana oylarımızı kullanmalıyız” dedi.

14 Mayıs'ta Türkiye'de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için  Yeşil Sol Parti’nin Avrupa’da çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İsviçre'de oluşturulan Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu, tüm kanton ve kentlerde  örgütlenmesini geliştiriyor. Bu kapsamda birçok kentte paneller, halk toplantıları ve büro açılışları gerçekleştirildi. Bugün de başkent Bern'de seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. 

Çok sayıda Türkiyeli ve Kurdistanlı siyasetçi ile demokratik kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açılışta, HDP eski Milletvekili Yurdusev Özsökmenler gerçekleşecek seçimlerin ezilen halklar nezdinde önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. 

Özsökmenler, “Türkiye'de 20 yıldır devam eden tek adam diktatörlüğüne karşı büyük bir öfke birikmiş durumda. Emeğe, emekçiye düşman, kadına düşman, doğaya düşman, Kürt’e, Alevi’ye, halklara düşman tek adam diktatörlüğü söz konusu. Her ne kadar bedenen burada yaşasak da aklımız fikrimiz hep ülkede. Her gün katledilen, taş bağlanarak kuyulara atılan, balkondan atılıp intihar süsü verilen, çocuklarının gözü önünde katledilen kadınlarlayız. Aklımız faşist rejim tarafından bombalanan Rojava'da, aklımız fikrimiz katledilen doğamızda, toprağımızda. Eğer demokrasi gelsin istiyorsak, bu faşist iktidar rejimden kurtulalım istiyorsak mutlaka ama mutlaka sandığa gitmeli ve faşizme karşı Yeşil Sol Parti'den yana oylarımızı kullanmalıyız” diye konuştu.

Yurdusev Özsökmenler’in ardından söz alan Nejdet Atalay ise Avrupa'da başlayan Yeşil Sol Parti'nin seçime yönelik çalışmalarını aktardı. İsviçre'de seçimlerin 29 Nisan-7 Mayıs aralığında yapılacağını hatırlatan Atalay, sandıklara mutlaka gidilerek oy pusulasında Yeşil Sol Parti'ye oy verilmesi çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından Breitenrainplatz 27, 3014 Bern adresinde Yeşil Sol Parti'nin seçim bürosu olacak binanın açılışı yapıldı.

Açılış sonrası bir söyleşi düzenlendi. Sandık güvenliği ve oy kullanımının nasıl yapılacağına yönelik bilgilendirmenin yapıldığı söyleşi, müzik dinletisi ardından sonlandırıldı.