Bern'de 'Paris Katliamı aydınlatılsın' mitingi

Bern’de yapılan mitingle, “Nasıl oluyor da bu kişi on iki gün önce cezaevinden çıkıyor ve bu kadar planlı bir katliam yapıyor” sorusu üzerinden Paris Katliamı’nın aydınlatılması istendi.

İsviçre’nin başkenti Bern'de yaşayan Kurdistanlılar, düzenledikleri mitingle 23 Aralık günü Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen katliamın aydınlatılmasını istedi.

Mahir Atakan Halk Meclisi ve Berjîn Zenda Kadın Meclisi'nin çağrısıyla bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Paris Katliamı’nda şehit düşen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî (Emine Kara), Mîr Perwer (M.Şirin Aydın) ile Abdurrahman Kızıl’ın fotoğraflarını taşıdı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Burhan Karakoç, Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yaptı.

Eyleme katılan siyasetçi Musa Farısoğulları da, “Biz bütün halkların dostuyuz ve dostluğumuzu her zaman göstermeye çalışıyoruz. Biz İsviçre, Londra  ve bütün Avrupa ülkelerinin dostuyuz, bunu da böyle bilsinler. Ancak bu topraklarda Sakineler katledildi ve biz bunu unutmadık. 10 yıl sonra üç arkadaşımız daha Fransa’da katledildi. Fransa devleti çıkıp bu katliamı araştırsın. Madem Kürt halkının dostudur, gerçek sorumluları ortaya çıkarsın” diye konuştu.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) adına konuşma yapan Tuncay Yılmaz da yaşanan katliama dair derin kuşkularının olduğunu belirterek, “Bu şahıs üç arkadaşımızı katletti, bundan Fransa devletinin haberi olmadı mı? Nasıl oluyor da bu kişi on iki gün önce cezaevinden çıkıyor ve bu kadar planlı bir katliam yapıyor? Fransa devleti sorumluluklarını yerine getirerek önce bu katliamı açığa çıkarsın. Gerek Fransa gerekse Avrupa devletleri de bir gün önce düşman dediğine yarın dostum diyen ikiyüzlü politikalarından vazgeçsin” dedi.

Eylem, adalet taleplerinin dile getirildiği sloganlarla sona erdi.