Berlin’deki uzun yürüyüş birinci günü geride bıraktı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 15 Şubat Uluslararası Komployu protesto etmek amacıyla her yıl düzenlenen uzun yürüyüşün ilk günü, polisin engelleme girişimine rağmen tamamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto etmek amacıyla her yıl birçok ülkenin birçok kentinde 3’er günlük uzun yürüyüşler düzenleniyor.

Berlin’de de geleneksel olarak düzenlenen uzun yürüyüşün ilk günü, Alman polisinin bütün engelleme girişimlerine rağmen, tamamlandı.

Gedachtniskirche önünde başlayan ve Schöneberg ilçesi üzerinden Kreuzberg ilçesine kadar devam eden güzergah boyunca Kürdistanlılar ve dostları Abdullah Öcalan'a uygulanan insanlık dışı tecride ve Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla konuşmalar yaptı, bildiriler dağıttı.

Dağıtılan Almanca bildirilerden tutalım yapılan konuşmalar ve atılan sloganlara kadar her an her şeye müdahale eden polisin bu tavırlarına rağmen Kürdistanlılar provokasyona gelmedi.

Marşlar, sloganlar ve Kürtçe devrim şarkıları eşliğinde yapılan etkinlikte polis şarkılara dahi tahammül etmedi.

Güzergahın sonuna varıncaya kadar aralarında Berlin NAV-DEM Eşbaşkanı Yeko Ardıl ve Halk Meclisi yöneticilerinden İsmail Parmaksız'ın da olduğu 4 Kürdistanlı gözaltına alındı.

Gece geç saatlere kadar devam eden gözaltı işlemleri sonunda Kürdistanlılar serbest bırakıldı.

Etkinlikte aynı zamanda habercilik görevini yapmaya çalışan Yeko Ardıl’ın telefonuna da polis el koydu.

Konuyla ilgili Berlin Açlık Grevleriyle Dayanışma İnisiyatifi tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Berlin polisinin tavrı kınandı ve Berlin polisi tarafından Almanya adına bir skandala imza atıldığı vurgulandı.

Açıklamada, “Baştan sona legal ve de barışçıl bir ortamda seyreden etkinliğimiz maalesef polis tarafından provoke edildi. Alman literatürüne bu şekilde 'Yasak Şarkı' kavramı da girmiş oldu. Kürt basın emekçisi Yeko Ardıl yürüyüşte 'yasak şarkı' çalmakla suçlandı ve telefonuna el konuldu” denildi.

Berlin'de uzun yürüyüşün 2. bölümü bugün saat 11.00’da U Bahn (U-6) Alt Tegel'den başlayacak.