Berlin’de enternasyonalist şehitler anıldı

Kuzey Doğu Suriye’de işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yürütülen direnişte şehit düşen enternasyonalistler Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kuzey Doğu Suriye’de işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yürütülen direnişte şehit düşen Özge Aydın, Kerem Pehlivan, Micheall Panser, Göze Altınsöz, Yasin Aydın ile farklı tarihlerde şehit düşen enternasyonalist savaşçılar HDK Berlin’in düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

Saygı duruşundan sonra bir konuşma yapan Berlin HDK Eşsözcüsü Seher Yeter “Anıları mücadelemizde yaşamalı. Onlar ölümsüzdür artık bizim için onlara layık olmak için bıraktıkları yerden devam etmeliyiz” dedi.

Siyasetçi Nabi Kirman da konuşmasında şunları söyledi: “Bizim toprakları, bizim hakları savundukları için şehit düştüler. Şehit düşen birçok arkadaşı yakından tanırdım. Rojava’ya gidip tanıştım, gözlerindeki kararlılığa şahit oldum.”

‘GÖZE ALTINSÖZ’Ü ANLATMAK İÇİN KELİMELER YETMEZ’

Rojava’da Göze Altınsöz ile çok anısının olduğunu da belirten Kirman, “En son Yunan basına bir röportaj vermeyi çalışıyordu. Sanırım röportaj bitmeden şehit düştü. Minbic operasyonuna katılmıştı, pek çok arkadaşın tedavisini yapmıştı. Kendi bana anlatı ‘Yıkılan evlere girdiğimizde sanki kendi evimmiş gibi hissediyorum. Kırılan camları toplamak, içerdeki tozu almak istiyordum hep çok zoruma gidiyordu’ diyordu. Halk için mücadele etmek dışında bir amacı yoktu” dedi.

ATİF adına bir konuşma yapan Baki Nedim de şöyle konuştu: “Şehit düşen arkadaşlara baktığımızda aynı yaş kategorisinde yer alıyor. Yani gençliğin en güzel döneminde örgütlenerek devrimin parçası oldular. Kerem Pehlivan özgürlük taburun öncülerindendi. Efrîn direnişinden yer almıştı. En son konuşmamızda ‘Belki şehit düşeriz, bizi katledebilirler ama devrimin bir parçası olacağıma onur duyarım bundan’ dedi.”

Konuşmalardan sonra katılımcılar, “Rojava’da enternasyonalist dayanışma nedir?” konusunda tartışma yürütüldü.