Başka dünyalar Zehra Doğan Festivali ikinci gününde

Fransa’nın Morlaix kentinde yapılan “Başka dünyalar Zehra Doğan Festivali” ikinci gününde devam etti.

Fransa’nın Morlaix kentinde dün açılışı yapılan “Başka dünyalar Zehra Doğan Festivali” ikinci gününde devam ediyor. 21 Ekim’e kadar açık olacak festival kapsamında sergi, konser, yuvarlak masa toplantıları, film gösterileri yapılacak.

Festivalin dünkü bölümüne katılan Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız bir konuşma yaptı.

Türk devletinin Cizre’de dünyanın gözü önünde savaş ve insanlık suçu işlendiğini vurgulayan Sarıyıldız, “Bugün hala Erdoğan ve hükümetine karşı sessiz kalınması, insanlık tarihinde hep utançla anılacak. O gün sessiz kalındığı için Erdoğan bugün aynı savaş ve insanlık suçlarını hala işlemeye devam ediyor. Cumartesi annelerinin sessiz çığlıklarına bile tahammül edilemez hale gelindi” dedi.

Festival kapsamında Brötonya bölgesinin Saint Martin des Champs, Plouezoc’h, Plougonver, Lanmeur, Plourin Morlaix, Kerguerwen, Brest gibi küçük kentlerde yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilirken, çok sayıda kafe, restoran da destek sunuyor.

Festival komitesi adına yapılan açıklamada Zehra Doğan’ın hem gazeteciliğiyle orta koyduğu çalışmaları hem de gerçeklere tanıklık ederek yaptığı eserlerin delil olarak gösterildiği ve Türk hükümeti tarafından rehin tutulduğu dile getirildi.

Festivalde Zehra Doğan’ın tutuklanmadan önceki ürettiği eserlerin yanı sıra cezaevindeyken yaptığı eserler de sergileniyor.