Aydar: Hedefimiz KNK’nin merkezini Kurdistan’a taşımak

KNK Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, yeni dönemde KNK çalışmaları daha çok Güney Kurdistan ve Rojava’da yoğunlaşacağını belirterek, “ Gelecekte KNK’nin merkezini Kurdistan’a götürmek istiyoruz” dedi.

 Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) 21’nci kongresi, ikinci günde okunan rapor ve yeni çalışma eleştiri ve önerilerle devam etti. Eleştirilere cevap veren KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, kongreye bu düzeyde katılımdan dolayı herkese teşekkür ederek, “Eleştiri ve önerileriyle kongreye ciddi katkıdan bulunan siyasi parti temsilcileri, delege ve üyelere teşekkür ediyorum. KNK’de eleştiri ve özeleştiri mekanizması işliyor. Bu KNK çalışmaları için önemli bir prensiptir” diye konuştu.

‘35 ÜYEMİZE SEMALKA KAPISI’NDAN İZİN VERİLMEDİ’

KNK çalışmaların zor koşullarda yürütüldüğünü hatırlatan Karamus, konuşmasını şöyle sürdürdü:” Biz Kurdistan’da yürütülen mücadelesine cevap olmak için büyük bir uğraş içerisindeyiz. Ancak yaptığımız bütün çabalara rağmen cevap olamıyoruz. Bunun bilinmesi gerekiyor. Biz hiçbir partinin etkisi ve gölgesinde değiliz. KNK ulusal bir kurumdur. Onun için hiçbir Kurdistani parti, KNK’nin çalışmaları yönünde engel olmamalı. Ancak yine de bize sorunlar çıkartılıyor. Örneğin Rojava’dan kongremize gelmek için 35 kişilik üyemizden oluşan heyet Semalka Sınır Kapısı’nda çıkış yapmasına izin verilmedi. Bu zihniyet kimseye hizmet etmiyor. Kim buna engel oluyorsa ona karşı tutumuzu sert bir şekilde gösterelim.”

‘KNK ÖZGÜR BİR PLATFORMDUR’

KNK Konsesi Üyesi Zübeyir Aydar ise yaptığı konuşmada iki günlük tartışmalara değindi. Aydar, şöyle devam etti: “İki gündür ülkemizin ve halkımızın sorunları konuşmak ve tartışmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu Kurdistani bir platformdur. Kurdistan tarihide böylesi bir birleşim olmamıştır. KNK, 24 yıldır bu yönlü çalışma yürütüyor.  Onun için her bir arkadaşın varlığı, eleştirisi konuşması çok değerlidir. Burası özgür bir platformdur.”

“KNK neden Kurdistan’da fazla faaliyetlerini yoğunlaştırmıyor” eleştirisine yanıt veren Aydar, “ Hem Başûr hem de Rojava özgürdür. KNK olarak bu parçalarda çalışmalarımızı daha da artıracağız. Doğru ve yerinde bir eleştiridir. KNK önümüzdeki dönemlerde Başûr ve Rojava’da daha yoğun olarak çalışmayı esas alacaktır. Ama hedefimiz KNK’nin merkezini Kurdistan’a taşımaktır.”

Zübeyir Aydar, yeni dönemde KNK içerisinde ciddi değişikliklere gidileceğinin de  altını çizdi.