Yurtdışında oy kullanma işlemi başladı

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurtdışında oy kullanımı başladı.

Yurtdışında oy kullanımı 27 Nisan itibariyle başladı ve temsilciliklerde 9 Mayıs’a kadar sürecek. Gümrük kapılarında ise 14 Mayıs’a kadar oy kullanılabilecek.

3 MİLYON 500 BİNE YAKIN KAYITLI SEÇMEN VAR

Yüksek Seçim Kurulu’na göre yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için gümrüklerde 4 bin 671 sandık kuruldu.

Yurtdışında 3 milyon 416 bin98 kayıtlı seçmen olduğu bildirildi. Yurtdışında ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı ise 277 bin 646 olarak açıklandı.

Dış temsilciliklerde oy verme işlemi söz konusu tarihler arasında hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00 ile 21.00 arasında, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise 09.00 ile 18.00 arasında yapılabilecek.

EN FAZLA SEÇMEN ALMANYA’DA

YSK verilerine göre en fazla seçmen 1 milyon 501 bin 152 ile Almanya’da bulunuyor. Bu ülkeyi 397 bin 86 seçmen ile Fransa ve 286 bin 753 seçmen ile Hollanda takip ediyor.

BERLİN’DE OY KULLANMA İŞLEMLERİ BAŞLADI

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Türk Konsolosluğu önünde sabahın erken saatlerinde toplanan seçmenleri oylarını kullanmaya başladı.

Emek Özgürlük İttifakı Berlin Koordinasyonu'ndan edinilen bilgilere göre 27 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında seçmenler Berlin’in Wedding, Kreuzberg ve Neukölln seçim bürolarında hazır olan 46 araç ile sandığa taşınacak.

Berlin’de hafta içi 10, hafta sonu ise 12 sandıkta oy kullanılacak. Çevre kentlerden de belirlenen adreslerden Berlin’de oy kullanacaklar sandık başına taşınacak.

Dresden ve Halle’den de Demokratik Toplum Merkezleri’nden otobüsler kalkacak.

Chemnitz’den günlük araçlar kalkacak,

Magdeburg ve Leipzig’den de otobüsler kalkacak.

Sandık güvenliği için ise Berlin’de Yeşil Sol Parti adına 220 müşahit görev yapacak.