Arap ve Kürt temsilciler Brüksel’de buluştu

Arap ve Kürt halkının temsilcileri, Brüksel’de konferans düzenledi.

Belçika’da bulunan Kürt ve Arap halkları adına diyalog konferansı düzenlendi. Konferansla iki toplum arasında ekonomik, kültürel ve politik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlandı.

Konferansta, Kuzey ve Doğu Suriye Avrupa Temsilciliği, Kürdistan Ulusal Kongresi KNK, Brüksel Kürt Araştırmaları Merkezi ve Halklar ile Özgürlüğü Savunmak İçin Uluslararası Birlik temsilcileri yer aldı.

Konferansta konuşan Filistinli Siyasetçi Abu Mahadi, Kürt ve Arap halkları arasındaki tarihsel ilişkileri ve ittifakları anlattı, iki halkın ittifak yaptığında kazandığını belirtti, DAİŞ’e karşı yapılan ittifakı örnek gösterdi. Mahadi, işgalci Türk devletinin tehditlerine de dikkat çekti.

Filistinli Siyasetçi Hamda Al Damiri ise göçmenlik üzerine konuşarak dünyada en çok mülteci konumunda olan halkların da Kürtler ve Araplar olduğunu belirtti. Damiri, Avrupa ülkelerinin Filistinliler ve Kürtlere karşı ayrımcı politikalarına dikkat çekti.

Avrupa’daki Suriyeli Kürt Hareketinin kadın temsilcilerinden Madia Abda da göçmenlerin kültürel sorunları ve çözüm önerilerini sundu. Erkek egemen zihniyetten kaynaklı en çok etkilenenlerin kadınlar olduğuna dikkat çekti.

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Adem Uzun ise Kürt ve Arap halklarının birliğinin önemine vurgu yaptı.