AP üyesi Crespo: Açlık grevlerini AB gündeminde tutuyoruz

İspanya’nın en büyük sol muhalefet partisi Podemos’un Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Miguel Urban Crespo, tecridin kırılmasının önemine dikkat çekerek, konuyu AB nezdinde gündemde tuttuklarını söyledi.

Strasbourg’da 88’inci gününe giren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini ziyaret eden İspanya sol partisi Podemos (Yapabiliriz) üyesi AP parlamenteri Miguel Urban Crespo, eylemcilerden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ile görüştü.

HDP’nin Avrupa kurumları nezdindeki temsilcilerinden Fayik Yağızay’ın eşlik ettiği Crespo, Koç’tan eylemlerine ve taleplerine ilişkin bilgi aldı.

MOGHERINI’YE MEKTUP GÖNDERİLECEK

Tecride karşı açlık grevinin insan hakları için önemli olduğunu söyleyen Miguel Urban Crespo, eylemi başta AP olmak üzere her alanda savunduklarını dile getirdi.

Crespo, tecride ve açlık grevlerine ilişkin AP üyeleri olarak hazırladıkları bir mektubu önümüzdeki hafta Avrupa Birliği’nin (AB) dışilişkilerden sorumlu komiseri Federica Mogherini’ye gönderecekleri bilgisini verdi.

AP’de dün oylanan Türkiye raporunda PKK’nin ‘terörist örgütler listesinden’ çıkarılması talebinde bulunduklarını kaydeden Crespo, bu önerinin şimdilik kabul edilmediğini belirtti.

TÜM KESİMLERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, herhangi bir kaybın yaşanmasını önlemek için sadece sol kesimlerin değil tüm Avrupalı siyasetçiler ve hükümetlerinin baskı yapması gerektiğinin altını çizdi.

Binlerce kişinin açlık grevlerinde olduğunu hatırlatan Koç, tecrit gibi insan haklarının açıkça ihlal edildiği bir konuda insanların açlık grevine girmiş olmasının da mevcut sessizliğin sonucu olduğuna vurgu yaptı.