Almanya ve Avusturya'da Öcalan'a özgürlük istendi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük ağırlaştırılmış tecride karşı Avrupa'daki eylemler sürüyor. Avusturya ve Almanya'daki eylemlerde Öcalan'ın özgürlüğüne kadar eylemlerin son bulmayacağı mesajı verildi.

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla şehir merkezinde bulunan Maria-Hilfeplatz'da bir bilgilendirme çadırı açıldı.

Graz Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen eylemde Almanca bildiri de dağıtılarak tecride ilişkin bilgi verildi.

“Öcalan’a özgürlük” kampanyası kapsamında başlatılan eylemlerin önümüzdeki günlerde süreceği bildirildi.

TROISDORF

Almanya’nın Troisdorf kentinde tecridi protesto etmek ve kamuoyu etkinliğini oluşturmak için çadırlı protesto eylemi yapıldı.

Troisdorf Halk Meclisi ve Ekin Wan Kadın Meclisi’nin organize ettiği çadır eylemi, Kölner Platz’da gerçekleşti. Konu ile ilgili konuşmaların yapıldığı, bildirilerin okunduğu aktiviteye çok sayıda ziyaretçi de katıldı.

Daha sonra buradan oluşturulan heyetlerle Troisdorf Hıristiyan Demokrat Parti (CDU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Parti büroları ziyaret edildi. Partilerin yetkilileri, Kürdistanlıların teslim ettiği dosyaları genel merkezlerine ileteceklerini ifade etti.

Troisdorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eş Başkanı Salman Kedik, "Hiçbir biçimde Önderliğimizden herhangi bir haber yok. Hem bir halkın Önderi olarak toplumsal haklarımız,  hem de kişi olarak Önderliğimizin bireysel insan hakları da ihlal edilmektedir. Kürt halkı olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Bu adil olmayan durumu düzeltmek için ve Önderliğimizin özgürlüğü için artık kesintisiz eylemsellikler içinde olacağız. İlgililerin ve uluslararası kurumların yükümlülüklerini yerine getirmeleri için farklı eylemsellikler de geliştireceğiz. Yine Kürt halkı ve dostlarını da daha duyarlı olmaya çağırıyor, eylemlere katılım göstermelerini bekliyoruz. Sesimiz ne kadar gür çıkarsa, o biçimde de sonuç alacağız” dedi.

Troisdorf, Bonn, Meckenheim, Euskirchen ve Koblenz’in değişik mekanlarında da farklı çadır eylemlerinin önümüzdeki hafta içinde de yoğun olarak devam edeceği belirtildi.

HILDESHEIM

Almanya'nın Salzgitter kentindeki yaşayan Kürdistanlılar ve Alman dostlarının, Öcalan'a yönelik tecridi gündeme getirmek amacıyla Salzgitter Çarşı'nın en yoğun yerindeki çadır eylemi devam etti. Eylemi son gününde Salzgiter bölgesindeki kadınlar üstlendi.

DKTM'den Yavuz Deniz, eylemleriyle ilgili bilgi vererek, tecride dikkati çekti. 

Deniz, "Kürtler kendi mücadelelerini bırakmazlar, Önderliğe olan bağlılıklarını bırakmazlar, Önderliğin özgürleşmesi için sonuna kadar mücadele ederler. Çünkü Kürtler için Öndersizlik yaşam mümkün değildir" dedi.

Salzgiter Kadın Komünü Sözcüsü Hakime Yusuf, Fatma Rojava, DKTM Wolfsburg Üyesi Alex, Hedi Donma ile Sabire Dik ve Viyan Rojava da eyleme katkı sundu ve tecridi kınadılar.

MÜNİH

Münih Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde yapılan ‘Öcalan’a Özgürlük’ eylemi beşinci gününde devam ediyor.

Kürt Toplum Meclisi’nin 19 Haziran Pazartesi günü başlattığı eylem de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme standı açıldı.

‘Öcalan'a özgürlük’ pankartının açıldığı eylemde imza toplandı ve tecridi anlatan bildiriler dağıtıldı.

Eylem, 24 Haziran Cumartesi günü Schützenstr.’de yapılacak mitingle sonlandırılacak. Eylemciler, cumartesi günü yapılacak olan mitinge Kürdistanlılara ve dostlarına katılım çağrısı yaptı.