Almanya’daki siyasi mahkumlardan da açlık grevi kararı

Almanya’daki siyasi mahkumlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için devam eden açlık grevi eylemleriyle dayanışma amacıyla üç günlük açlık grevi eylemi başlatıyor.

Almanya’daki siyasi mahkumların sendikası olan “Gefangenen-Gewerkschaft/Bundesweite Organisation” DTK Eş Başkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan açlık grevleriyle dayanışma çağrısı yaptı. Berlin’deki mahkumlarla dayanışma grubu, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki cezaevlerinde yaşanan ağır insan hakları ihlallerine vurgu yaparak, sendikanın Kürt siyasi tutsaklarla dayanışma eylemi başlattığını bildirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı’daki cezaevinde devam eden ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken sendika, Öcalan’ın telefonla konuşma, gazete okuma, ailesiyle düzenli görüşme ve televizyon izleme gibi en insani haklardan da mahrum bırakıldığını belirtti.

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için HDP milletvekili Leyla Güven’in 7 Kasım 2018 gününden bu yana açlık grevinde bulunduğunu, ardından da 200’den fazla tutsağın bu eyleme katıldığını hatırlatan Alman siyasi mahkumlar sendikası “Bu eylem karşısında özellikle Almanya’daki sessizliği kırmak için bizler de dayanışma eylemlerini başlatıyoruz” açıklamasını yaptı.

SENDİKA DAYANIŞMA AMACIYLA BİR DİZİ EYLEM BAŞLATIYOR

Sendika bu amaçla Türkiye’deki cezaevlerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirme çalışması, elçilik ve devlet birimlerine protesto mektupları yazma, Kürt tutsaklara dayanışma mektubu gönderme gibi bir dizi eyleme start vereceklerini belirten sendika, ayrıca Almanya’nın değişik cezaevlerinde kalan siyasi mahkumların da üç günlük açlık grevi eylemi başlatacağını bildirdi.

Başta Güven olmak üzere açlık grevini sürdüren diğer aktivist ve tutsaklarla dayanışma amacıyla gerçekleştirilecek açlık grevi eyleminin 1 Şubat’ta başlayıp 3 Şubat günü sona ereceği ifade edildi. Alman siyasi mahkumlar sendikasının açıklaması “Öcalan’a özgürlük, bütün Kürt tutsaklara özgürlük, herkese özgürlük” sözleriyle bitti.