Almanya’da Kürtler Öcalan için ayakta

Almanya’nın Düsseldorf, Dortmund, Essen, Frankfurt, Dresden, Nürnberg, Siegen ve Giessen şehirlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için eylemler düzenlendi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund şehrinde Öcalan’ın sağlığı ve güvenliğin için merkez tren istasyonu önünde bir eylem düzenlendi. Eylemde sık sık Öcalan sloganları atılırken Türk faşistlerinin provokasyonları sonucu olaylar yaşandı. Olaylarda gözaltına alınan iki eylemci daha sonra serbest bırakıldı.

Dortmunda’daki eylemler hafta içi Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri merkez tren istasyonu önünde devam edecek.

DÜSSELDORF

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E'nin çağrısıyla kadınlar öncülüğünde Düsseldorf Tren Garı önünde Kürt Hareketi Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ve güvenliğinin netleşmesi için bir eylem gerçekleştirildi. Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya öncülüğünde yapılan eyleme Düsseldorf Kadın İnisiyatifi, Neuss, Grevenbroich, Krefeld kadın komünleri ve Wuppertal Viyan Kadın Meclisi katıldı. Eyleme Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi de katkı sundu.

Saat 18:00'de başlayan eylemde TJK-E adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada 19 yıl önce yapılan uluslararası komplonun sürdüğüne dikkat çekilerek, 19 yıldır İmralı Adası'nda yoğun tecrit koşulları altında esir tutulan Kürt Halk Önderi Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğiyle ilgili kamuoyuna yansıtılan haberlerin başta Kürt kadınları olmak üzere bütün Kürt halkını tedirgin etttiği vurgulandı ve konuşmanın devamında “Önderliğimizin sağlığı ve güvenliği ile ilgili konulardaki herhangi bir olumsuzluktan AKP Genel Başkanı Erdoğan ve onun yönetimindeki Türk devlet yetkilileri sorumludur. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı'nın yaptığı açıklamalar yeterli ve bilgilendirici değildir. Ailesi ve avukatları derhal Önderliğimizle görüştürülerek Kürt halkı ve demokratik kamuoyu doğru bir biçimde bilgilendirilmeli, uluslararası komploda bizzat rol alan devletler ve siyasi güçler,  Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Avrupa Komitesi (CPT) acilen duruma müdahale etmelidir” denildi.

Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Özgür Kaya da yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bir halkın iradesi olduğunu vurguladı ve Kürt halkını bulunduğu her yerde eyleme çağırdı.

Öcalan lehine Almanca ve Kürtçe sloganlar atılan eylem saat 19:30'da sona erdi.

ESSEN

Essen’de ise yüzlerce Kürdistanlı Öcalan’ın sağlığı için merkez tren istasyonunda bir araya geldi. Eylemciler Öcalan’ın sağlığı konusundaki endişelerini dile getirirken bir an önce konunun aydınlığa kavuşmasını talep etti.

FRANKFURT

Frankfurt, Hanau, Offenbach, Damstadt ve Rüsselsheim’da yaşayan Kürdistanlılar Frankfurt merkez tren istasyonu önünde buluştu. Eylemciler Öcalan için sloganlar atarken yarın Türk konsolosluğuna yürüme kararı aldı.

SACHSEN EYALETI

Almanya’nın Dresden, Halla, Salle, Leipzig ve Magdeburg şehirlerinde de Öcalan için acil eylemler düzenlendi ve çok sayıda bildiri dağıtıldı.

NÜRNBERG

Nürnberg’de Öcalan için bir araya gelen Kürdistanlılar merkez tren istasyonunda bir araya gelerek tecridi kınadı ve Öcalan’ın bir an önce ailesiyle görüştürülmesini talep etti.

GIESSEN VE SIEGEN

Almanya’nın Giessen ve Siegen şehirlerinde de yüzlerce kişi sokaklara çıkarak Öcalan’ın sağlık durumu konusunda açıklama istedi.